23948sdkhjf

Overrasket over egen succes: Det er helt vildt!

Undergulvsfirma har allerede opgaver for 100 mio. kroner til 2018 - i sit blot tredje regnskabsår.

På rekordtid har Uniplan Danmark taget en stor del af markedet for slidlagsgulve som underentreprenør for en række af de største entreprenører i Danmark.

Referencerne tæller prestigefyldte byggerier som The Silo i København og Ø4 i Aarhus, og væksten har været eksplosiv.

Siden etableringen i 2015 har den unge virksomhed udført godt 360.000 kvadratmeter undergulv, og medarbejderstaben er vokset til 53. I 2018, der bliver Uniplan Danmarks tredje regnskabsår, vil omsætningen runde 100 mio. kroner.

Det fortæller Morten Alexis Wrem, der har stiftet virksomheden sammen med Hamed Alaei, i en pressemeddelelse:

- Vi er startet nærmest lodret. I første regnskabsår omsatte vi for 30 millioner, og det samme nåede vi på de fem første måneder af 2017. Næste år er der allerede nu lukket kontrakter for i omegnen af 100 millioner. Det er helt vildt.

Uniplan Danmark udfører undergulve som underleverandør på store byggeprojekter. Der udføres både slidlagsgulve, tyndpuds og EPSbeton-gulve. Materialerne pumpes direkte ind i lejligheder og kontorer i op til 20 etagers højde, hvor gulvene afrettes.

Virksomhedens geografiske udgangspunkt er hovedstadsområdet, nærmere bestemt Rødovre, men på grund af stigende ordreindgang vest for Storebælt har Morten Alexis Wrem og Hamed Alaei i løbet af sommeren etableret en afdeling i Fredericia.

Aktieselskab og professionel bestyrelse
Den voldsomme vækst har dog ikke været uden problemer. Således endte det første årsregnskab med kritiske bemærkninger fra revisorerne:

- Vi havde en ekstern bogholder, som slet ikke kunne følge med, så der var et syndigt rod i momsafregning og A-skat for medarbejdere. Det har vi rettet op på og samtidig ansat en økonomichef og en fuldtids bogholder. Der er indført stramme procedurer for sagsstyring, likviditet og bogføring, fortæller Morten Alexis Wrem om det første regnskabsår, der sluttede med et plus på lige over tre mio. kroner før skat.

De to stiftere har desuden valgt at omdanne virksomheden til et aktieselskab og indsætte en professionel bestyrelse med stifteren af affaldsvirksomheden, Steffen Rasmussen, som formand.

- Hvis væksten fortsætter i det tempo – og de tyder det på, at det gør – så er vi nødt til at gøre de tiltag, som det kræver at være en stor virksomhed. Og det synes vi er ved at falde på plads nu. Det har allerede været en vild rejse, og vi glæder os til at fortsætte den, siger Morten Alexis Wrem.

Konkurrents konkurs blev startskuddet

Da Morten Alexis Wrem og Hamed Alaei stiftede Uniplan Danmark, var 90 procent af forretningen i begyndelsen baseret på tyndpuds, mens blot 10 procent var slidlagsgulve.

Men én begivenhed vendte hele forretningen på hovedet. En stor spiller på markedet, Plaintec, gik konkurs, og mange kunder stod med halvfærdige byggeprojekter. Uniplan Danmark var selv involveret i nogle af projekterne som underleverandør af tyndpuds.

- En stor samarbejdspartner kaldte os til møde. De ønskede at vi skulle udvide vores forretning, så vi havde volumen til at varetage deres opgaver for knap 7 millioner, fortæller Morten Alexis Wrem om afsætttet for virksomhedens vækst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111