23948sdkhjf

PFA-millioner til nye boliger i Silkeborg

Projekt med 80 lejligheder på vej ved byens tidligere fodboldstadion.

I august blev Silkeborgs gamle fodboldstadion jævnet med jorden, og op skyder i stedet et nyt bykvarter med boliger, rekreative områder og fodboldbaner.

En stor del af de kommende boliger får nu PFA som ejer. Pensionsselskabet investerer 172 mio. kroner i et projekt, som Birch & Co har udviklet i samarbejde med Årstiderne Arkitekter og Rambøll.

Projektet omfatter fire etageejendomme med i alt 80 udlejningsboliger fra 73 til 120 kvadratmeter og skal efter planen stå færdigt i 2020.

- Silkeborg er en by med usædvanligt mange herlighedsværdier – herunder smuk natur som Silkeborgsøerne og Gudenåen. Det er et sted, man gerne vil bo, og som samtidig ligger centralt i forhold til knudepunkter som for eksempel Aarhus, siger ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn.

Silkeborg er en af 29 byer uden for hovedstaden og Aarhus, som PFA sammen med Instituttet for Fremtidsforskning har identificeret som vækstbyer inden for megatrends og demografi, og som samtidig er inde i en god økonomisk udvikling. Det gælder blandt andet Horsens, Randers, Viborg, Vejle, Roskilde og Køge – samt altså Silkeborg, hvor efterspørgslen på boliger har været stigende de senere år:

- Silkeborg er attraktiv som langsigtet investeringsby idet befolkningstilvæksten, indkomsterne, uddannelsesniveauet og huspriserne er noget højere end en gennemsnitsby i denne størrelse, siger Michael Bruhn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109