23948sdkhjf

Milliardprojekter sparer millioner med byggesoftware

Digital kommunikationsplatform kan give besparelser på op til syv procent på byggeprojekter, viser analyse. Bygningsstyrelsen følger interesseret med.

Bedre kommunikation mellem aktørerne giver kæmpebesparelser på milliardbyggerier.

Sådan lyder konklusionen fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi), der har udført en uvildig analyse af GenieBelt – en digital kommunikationsplatform, hvor alle byggeaktører løbende udveksler information med hinanden og dermed optimerer byggeprocessen.

Det skriver Mester Tidende.

Tre byggeprojekter i milliardklassen - Mærsk Tårnet, Niels Bohr Bygningen og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse – udgør det empiriske grundlag for analysen. SBi's rapport, som er lige på trapperne, konkluderer, at den økonomiske gevinst potentielt kan være op til syv procent i de tre milliardprojekter.

- Byggeaktører bør benytte sig af sådanne it-redskaber. Det vil ikke bare have direkte økonomiske besparelser, men også gøre projektplanlægning mere avanceret, forbedre planlægningen af byggeproduktionen, og bygherrer kan foretage prioriteringer på et bedre vidensgrundlag, siger SBi-forsker Jan Fuglsig Lambrecht.

Vicedirektør Signe Primdal Lyndrup i Bygningsstyrelsen følger interesseret med i resultaterne og ser især potentiale i bedre detail- og lean-planlægning ved at bruge digitale kommunikationsplatforme.

Projektchef hos Juul & Nielsen, Martin van der Watt, som arbejdede på Mærsk Tårnet, hvor GenieBelt blev indført kort inde i byggeriet, oplyser, at man har haft en direkte synlig gevinst på ca. 2-3 pct. på byggesagen, samt stor dynamik og hurtig kommunikation ud i alle led.

- Det har skabt klarhed over problemer, og vi har fået viden til at sætte ind, hvor det giver værdi. Og så er der større gennemsigtighed for rapportering ved byggemøder og forhindringslister, siger han.

Læs hele artiklen hos Mester Tidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11