23948sdkhjf

Installatørerne fortsætter fremgangen

Omsætningen er steget for fjerde år i træk.

Installationsbranchens aktivitet udvikler sig positivt. Branchens omsætning steg i første halvår 2017 med 3,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det er samme vækstrate som i 2016 og fjerde år i træk med vækst i branchen, viser en ny analyse fra Tekniq.

- Det er positivt, at branchen på denne måde fastholder den positive udvikling, og at det sker i et tempo, hvor virksomhederne er rustet til at løfte opgaverne, siger administrerende direktør Niels Jørgen Hansen fra Tekniq.

Fakta om udviklingen i installationsbranchen

• Installationsbranchen omsatte for 23,0 milliarder kroner i første halvår 2017.
• Det er en vækst på 700 millioner kroner eller 3,1 procent i forhold til første halvår 2016.
• Elbranchen oplevede fremgang i omsætning på 1,6 procent.
• Vvs-branchen voksede med 5 procent.

(Kilde: Tekniq)

Aktiviteten i installationsbranchen løftes primært af et styrket opsving i dansk økonomi generelt, tiltagende byggeri – især af boliger og sygehuse – og mere renovering.

Installationsbranchens omsætning er dog stadig 10 procent lavere end i 2008. Desuden er der flere udenlandske virksomheder på markedet, og mange af de nuværende store byggerier forventes at blive færdige i løbet af de næste par år.

- Det betyder, at vi fastholder forventningerne til en moderat og håndterbar vækst på 3,5 procent i 2017 og tre procent i 2018. Det er blevet sværere at skaffe arbejdskraft, men installationsvirksomhederne har lært af tiden op til den økonomiske krise og er derfor bedre i stand til at håndtere den øgede aktivitet – blandt andet ved hjælp af flere lærlinge, udenlandsk arbejdskraft, evnen til at trække folk tilbage til branchen og øget produktivitet, siger Niels Jørgen Hansen.

Læs mere om installationsbranchens udvikling og forventninger til fremtiden hos Licitationen – Byggeriets Dagblad

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125