23948sdkhjf

Her er huset der ligner en plantecelle

Nybyggeri til over en kvart milliard indvies i dag. Målet er at bringe dansk planteforskning i front.

Torsdag den 12. oktober 2017 åbner Copenhagen Plant Science Centre på Frederiksberg. Det sker klokken 14 på Bülowsvej 21 A.

Centret skal sikre Københavns Universitet og dansk planteforskning en plads i den internationale op inden for plantevidenskab.

- Med planteforskning kan vi skabe viden og grundlag for løsninger på nogle af verdens største udfordringer - eksempelvis fødevaresikkerhed og -produktion, lægemidler og nye grønne energiformer, siger prorektor for forskning og innovation på Københavns Universitet, Thomas Bjørnholm.

Copenhagen Plant Science Centre er tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter i samarbejde med Kristine Jensens Tegnestue og ingeniørfirmaet EKJ.

Det er en bygning, der, ganske symbolsk, forestiller en plantecelle, når den ses fra oven. Det særlige atrium inde i cellen skal sikre, at undervisning og forskning sker tæt forbundet.

Cirka 60 ansatte kommer til at have deres daglige gang på centeret. De skal forske i fotosyntese, planters RNA, fødevaresporbarhed, planteudvikling og indholdsstoffer – og her igennem finde frem til ny viden om planternes liv og funktion.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter vandt tilbage i 2011 konkurrencen om en helhedsplan for området i samarbejde med Jacobs Engineering Group, Kirstine Jensens Tegnestue og Emendo. Det byggeri, som nu indvies, er den første af potentielt flere etaper og blev efter forsinkelser overdraget til Københavns Universitet i april 2017.

Forsinkelserne har ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriets "Status for anlægs- og byggeprojekter" for 1. halvår 2017 medført en fordyrelse i forhold til de 250,2 mio. kroner, der udgør budgetrammen – en fordyrelse som dog er holdt inden for forelæggelsesgrænsen på 10 procent.

Ifølge Uniavisen er Copenhagen Plant Science Building 1 et af fem store byggeprojekter på KU, hvor der aktuelt er verserende retslige twister.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078