23948sdkhjf

Byggeriets kongetal flader ud

Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen har tilsyneladende fundet et stabilt leje i år. For tredje kvartal i træk ligger antallet af beskæftigede omkring 165.000. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det nuværende beskæftigelsesniveau er ikke set højere siden tiden omkring 2008-2009. Og med 165.878 beskæftigede i tredje kvartal af 2017 er antallet steget med knap 4.500 personer i løbet af det sidste år.

- Det er især nybyggeriet, der er i fremgang. Boligbyggeriet er kommet i omdrejninger. I modsat retning trækker især vejanlægsområdet, siger Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, i en kommentar til udviklingen.

Over en fireårig periode er beskæftigelsen steget med over 21.000 personer, svarende til 15 procent. Ifølge Dansk Byggeri understreger udviklingen, at adgang til kvalificeret arbejdskraft lige nu er den vigtigste udfordring i byggeriet.

- Men det er i bund og grund en mere positiv udfordring at forholde sig til, end hvis der ikke var nok at lave. Hvis man i de kommende år formår at fastholde et højt aktivitetsniveau, med stabile rammevilkår og uden et voldsomt opadgående løn- og prispres, så er det en gylden mulighed for at få nogle af de mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, med ind i det gode selskab, siger Bo Sandberg.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.135