23948sdkhjf

335 bæredygtige lejligheder opføres nu på Amager

Første etape af det store boligbyggeri Greensquare Garden på Amager går nu i gang og skal i 2020 stå klar med 335 nye lejeboliger til københavnerne

Nu tages første spadestik til et nyt bæredygtigt boligbyggeri på Strandlodsvej på Amager. I alt 29.800 etagemeter fordelt på seks ejendomme og 335 lejligheder, hvoraf de 20 er almennyttige boliger og de resterende 315 private udlejningslejligheder.

Første etape af Greensquare Garden forventes klar til indflytning i midten af 2019, og året efter vil hele projektet, der også indeholder 370 m2 erhverv, være tilendebragt.

Det er NREP og Arkitektgruppen, som opfører Greensquare Garden, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, mens Henry Jensen er rådgivende ingeniør. NREP og Arkitektgruppen annoncerede tidligere i år, at samarbejdet er udvidet, så det i dag har en estimeret samlet projektværdi på 3,4 milliarder kroner.

- Med Greensquare Garden fortsætter vi udviklingen af Amager som et attraktivt og spændende boligområde i København. Med en beliggenhed mellem Amager Strandpark og Kløvermarken får de kommende beboere adgang til nogle af de bedste rekreative områder i København samtidig med, at de er meget tæt på city, siger Robin Feddern, administrerende direktør i Arkitektgruppen, i en pressemeddelelse.

Gammelt tegl og beton genanvendes
Greensquare Garden har fået sit navn efter grundens tidligere mangeårige ejer, antikvitetsforretningen Greensquare, som lå på adressen i 43 år. Greensquare havde 10.000 m2 fordelt på otte lagerbygninger, der nu er blevet revet ned, men hvor 3.000 tons knust tegl og 5.700 tons knust beton vil blive genanvendt i det nye byggeri.

Genanvendelsen af materialer fra de nedrevne lagerbygninger er blot et eksempel på, at bæredygtighed bliver tænkt ind i projektet, hvor man følger retningslinjerne i dansk bæredygtighedscertificering DGNB, der er anbefalet af Green Building Council.

Ud fra fem temaområder med 38 underpunkter vurderes byggeriets bæredygtighed systematisk. Man sigter i byggeriet af Greensquare Garden at blive certificeret til guld.

- Bæredygtighed er ikke længere blot en god tanke, men på vej til at blive en del af kerneproduktet. Vi ser i stigende grad, at flere ønsker at være en del af løsningen på de klima- og ressourcemæssige udfordringer, og NREP vil gerne være med til at lede udviklingen mod mere bæredygtige løsninger i branchen, siger Jakob Flymer, Investment Manager i NREP ifølge pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203