23948sdkhjf

Her er de nominerede til Building Greens grønne priser

Det Bæredygtige Element går igen i år til både et projekt og en person

Lige som sidste år bliver der på årets udgave af Building Green to modtagere af prisen Det Bæredygtige Element - dels et projekt og dels en person.

De seks medlemmer af prisjuryen har haft ialt 39 indstillede produkter/personer at vælge imellem. Dem har de kogt ned til tre nominerede i hver af kategorierne.

Det Bæredygtige Element

Nominerede til personprisen

- Kasper Guldager (3XN) og Anders Lendager (Lendager Group)
 - Thorbjørn Sørensen (Teknik- og miljødirektør i Middelfart Kommune)
- Hanne Juel (strategisk udvikler i Region Midtjylland)

Nominerede til produktprisen

- Vandvejen (gør regnvand til en rekreativ ressource i gadebilledet).
- Eco Cocon (præfabrikerede vægelementer fra Permabyg).
- Ren (væg- og facademaling fra virksomheden Kalk).

Vinderne kåres under Building Green i Forum, onsdag den 1. november klokken 13 på den store scene.

- Jurymedlemmerne har svært ved at begrænse sig, men det skal de, konstaterer projektleder Sarah Elhauge fra Building Green.

Hun peger på, at der har været både kendte og knap så kendte navne med i opløbet - eller "fra helt små navne til folk, der har rockstjernestatus i Danmark".

- Det er meget tydeligt, at folk tænker meget forskelligt. Vi har bedt om at få indstillet en "ildsjæl", og der er virkelig forskel på, hvordan folk opfatter sådan én, nævner Sarah Elhauge. Ikke mindst hvad angår personprisen har indstillingerne derfor præsenteret juryen for et ekstremt varieret felt, tilføjer hun.

Cirkulær økonomi på dagsordenen
Til personprisen har juryen i år valgt at nominere arkitekterne Kasper Guldager fra 3XN og Anders Lendager fra Lendager Group i fællesskab for deres utrættelige engagement for omstillingen til bæredygtigt byggeri og brugen af råstoffer, materialer og affald som ressource. 

Desuden er teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen fra Middelfart Kommune nomineret for vedvarende, inspirerende og ambitiøst at arbejde for at fremme bæredygtigt byggeri. 

Endelig er Hanne Juel fra Rethink Business i Region Midtjylland nomineret for sit flerårige arbejde med at bringe cirkulær økonomi på dagsordenen i Danmark og helt op på ministerniveau.

- De nominerede arbejder alle på hvert sit niveau med at få sat cirkulær økonomi på dagsorden. De er en kilde til daglig inspiration for folk, der arbejder i byggebranchen, ude i kommunerne eller regionerne, siger Grith Bech-Nielsen, netværksleder i byggebranchens innovationsnetværk Innobyg, der sammen med Building Green står bag prisuddelingerne.

Klimatilpasning, facadeelement og maling
Feltet af nominerede til produktprisen repræsenterer tre meget forskellige tilgange til bæredygtigt byggeri.

Blandt de nominerede er projektet Vandvejen, der er opstået gennem et unikt samarbejde mellem anlægsbranchen, vandbranchen og byrumsspecialister under det Realdania-støttede initiativ Klimaspring. Formålet bag Vandvejen er at gøre klimatilpasning synligt i gadebilledet, så regnvandet bliver en rekreativ ressource.

Juryen har også valgt at nominere de præfabrikerede vægelementer Eco Cocon fra Permabyg. Produktet bygger bro mellem sunde traditionelle materialer som halm, træ og ler, men på det moderne byggeris præmisser. Produktet er Cradle to Cradle-certificeret.

Endelig er firmaet Kalk nomineret til produktprisen for væg- og facademalingen Ren. Malingen er åndbar og helt fri for biocider, tungmetaller, blødgørere og toksiske komponenter, som indgår i de fleste malinger på det kommercielle og professionelle marked i dag.

Juryen består - lige som sidste år - af stadsarkitekt Tina Saabye Madsen, Københavns Kommune, Signe Kongebro, leder af bæredygtighedsafdelingen hos Henning Larsen Architects, Niels Bjørn fra tænketanken Urban, seniorforsker Harpa Birgisdottir, Statens Byggeforskningsinstitut, projektchef Lone Feifer fra vindueskoncernen Velux og Kasper Lynge Jensen, der er udviklingschef på Bygning og Bygningsdesign hos Aarhus School of Engineering Det Bæredygtige Element-prisen bliver i år uddelt for fjerde gang. Bag uddelingen står Building Green-messen sammen med byggebranchens innovationsnetværk Innobyg.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green København 2017.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112