23948sdkhjf

Sydjysk udvikler: Ikea til Esbjerg var det ultimative mål

Bestræbelserne på at tiltrække et Ikea-varehus har stået på, siden Bjarne Pedersen købte det nu solgte areal for næsten 20 år siden. Nu er det en realitet.

Går alt efter planen, vil Ikea i 2021 slå dørene op for et 20.000 kvadratmeter stort varehus med fuldt sortiment ved City Nord i Esbjerg.

Kontrakten er netop underskrevet, og med salget af den 50.000 kvadratmeter store byggegrund til den svenske møbelgigant har Pedersen Gruppen opnået det ultimative mål for sit udviklingsarbejde i venterområdet i Esbjergs nordlige udkant.

Det fortæller direktør Bjarne Pedersen, der har haft Ikea på radaren i næsten 20 år:

- Vi reserverede allerede ved købet af arealet i 1998 en grund til formålet og har modstået fristelser til at afsætte det til anden anvendelse. Esbjerg skulle have sit Ikea, og drømmen går nu i opfyldelse, siger Bjarne Pedersen.

Det nye Ikea kommer til at ligge i City Nord, et område præget af store boksbutikker med Bilka som den største. Bjarne Pedersen er slet ikke i tvivl om, at de øvrige handlende i området vil få et løft, når en så stor og betydningsfuld aktør som Ikea etablerer sig her:

- Jeg tror slet ikke, vi i Esbjerg helt har forstået, hvad dette vil komme til at betyde for byen. Det er vel en af de mest betydningsfulde begivenheder, der er sket i byens nyere historie. Hvis vi forstår at kombinere Ikea’s etablering med at udvikle byrum og tilgængelighed, kan det genskabe den tiltrækningskraft, vi i de senere år har mistet, siger Bjarne Pedersen.

City Nord kan vokse til 60.000 kvadratmeter

Bjarne Pedersen så tidligt mulighederne for, at Esbjerg ville brede sig mod nord, og at der ville være behov for at etablere et handelscentrum i området. I 1985 købte han den første grund af Esbjerg Kommune, og Dansk Supermarkeds A-Z-varehus åbnede året efter. Det blev i 1993 omdannet til Bilka, og siden fulgte blandt andre H&M og Jysk med. Det oprindelige City Nord udgør nu 22.000 kvadratmeter butikker.

I 1998 fulgte købet af et stort areal på den anden side af jernbanen ved Kjersing Ringvej, som i 2014 fik de første butikker, Biltema og Harald Nyborg. Ikea’s grundkøb gør et stort indhug i de ledige arealer.

Tilbage er ca. 15.000 kvadratmeter, der vil kunne rumme tre butikker á 2.500 kvadratmeter og en drive in-restaurant og her vil Colliers og Pedersen Gruppen fortsætte parløbet om at tiltrække de rette virksomheder for at underbygge den position som området har. Fuldt udbygget med Ikea og andre butikker vil det sammenhængende City Nord-område udgøre over 60.000 kvadratmeter butikker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.236