23948sdkhjf

Dansk fugespecialist på arbejde i Kina

Roskilde Fugeteknik A/S skal frem til begyndelsen af 2011 arbejde for Novo Nordisk, der er i færd med at bygge en 12.000 m² stor fabrik i den kinesiske by, Tianjin.
Kravene til elastiske fugers tæthed og udførelse er store i medicinalbranchen, men Kina har ingen specialiserede fugefirmaer.

Derfor måtte Novo Nordisk kigge uden for Kinas grænser, da der skulle findes en fugespecialist til byggeriet af koncernens nye fabrik i Tianjin, cirka 200 kilometer fra Beijing.

Fabrikken skal huse to fyldelinjer for insulin til det kinesiske og asiatiske marked, hvor diabetes er et voksende problem.

Strenge amerikanske krav
Valget faldt på Roskilde Fugeteknik, som blandt andet har specialiseret sig i laboratorier og renrum og tidligere har udført opgaver for netop Novo Nordisk:

- Påfyldningen af insulin sker i renrum med meget store krav til tætheden, fordi der konstant skal være overtryk i rummene. Alle renrum skal bestå en trykprøve, før de bliver taget i brug, for at kunne godkendes af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det ville næppe kunne lade sig gøre med de kinesiske fuger, forklarer Flemming Bille, der udgør en tredjedel af ejerkredsen bag Roskilde Fugeteknik.

Egne folk i Kina
I første omgang blev firmaet bedt om at sende tre mand til Kina for dels at vurdere det udførte fugearbejde og dels at undervise de kinesiske fugearbejdere i at arbejde med dansk kvalitet.

Det stod dog hurtigt klart, at der var brug for mere end det:

- Først skulle en hel del fuger laves om. Samtidig oplærte vi et antal kinesere i at lave kvalitetsfuger, men vi kunne se, at det kun ville fungere, hvis der også var et omfattende tilsyn med fugearbejdet, siger Flemming Bille.

Resultatet blev derfor, at Roskilde Fugeteknik i samarbejde med søsterselskabet Fugebillen har skiftende folk i Kina frem til fugearbejdet bliver afsluttet i begyndelsen af 2011.

Danskerne fører tilsyn med arbejdet og udfører selv de mest krævende fuger fx i ventilationsskakter og elskabe.

Dansk udstyr
Heller ikke kinesiske fugepistoler og fugeprodukter levede op til danske standarder. Roskilde Fugeteknik har derfor indført bedre udstyr og danske fugemasser, der er langt bedre at arbejde med end de fugemasser, den kinesiske virksomhed oprindeligt havde valgt.

Roskilde Fugeteknik fik hjælp af den danske producent Dana Lim A/S, der har kontor og lager i Beijing, og som leverer den kvalitet fugemasse, som de danske fugefolk kender hjemmefra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095