23948sdkhjf

Byggeriet skal genbruge rigtigt

Vi skal højne genanvendelsen af råstoffer i byggebranchen. Konference sætter fokus på, hvordan det sker på den rigtige måde.

Genbrug og genanvendelse af råstoffer i byggebranchen har et stort potentiale, fordi sektoren står for omkring 40 procent af Danmarks ressourceforbrug og 30 procent af affaldsproduktion.

Men hvis råstofferne genbruges forkert, er der risiko for at bygge af dårligere kvalitet og med forurening af miljøet.

- Det er vigtigt, at genbrug og genanvendelse af råstoffer fra byggeaffald ikke fører til, at vi uforvarende fører uhensigtsmæssige eller farlige stoffer tilbage i byggeriet. Det er afgørende for den nødvenlige omstilling til cirkulært byggeri at vi opretholder kvalitet, holdbarhed, energibesparelse og sundhed, så vi ikke taber den grønne omstilling på gulvet, siger direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut, i en pressemeddelelse.

Sammen med Innobyg tager Teknologisk Institut den 13. november diskussionen op på en konference om cirkulært kvalitetsbyggeri, som afholdes på Teknologisk Institut i Høje Taastrup.

Her er der især fokus på behovet for at sikre en høj grad af kvalitet og dokumentation samt sporbarhed i det byggeaffald, som skal genanvendes som råstoffer i nyt byggeri.

- Vi ser i dag forsøg på genanvendelse af byggematerialer, hvor man ikke har tænkt på om materialerne har samme kvalitet som fra friske råstoffer. Det kan være gamle vinduer, hvor træet indeholder rester af miljøgifte og som i øvrigt ikke lever op til vore dages miljøkrav. Derfor er det vigtigt at sikre en høj grad af kvalitet og dokumentation samt sporbarhed, når der i mange brancher arbejdes med at genbruge og genanvende ressourcer i stedet for at anvende jomfruelige råvarer, siger Mette Glavind.

Om konferencen

Konferencen "Cirkulært kvalitetsbyggeri - Er cirkulære byggeprodukter lige så gode som lineære?" afholdes den 13. november 2017 i tidsrummet 10.00-16.15 hos Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.

Forhenværende miljø-, klima- og energiminister Connie Hedegaard åbner konferencen og vil komme med bud på, hvordan omstillingen til cirkulær økonomi kan lykkes.

På programmet er desuden oplæg om sikring af sporbarhed og dokumentation som forudsætning for at undgå at føre skadelige stoffer tilbage til nybyggeriet samt paneldebat med repræsentanter for industrien, byggebranchen og myndighederne.

Læs mere på Teknologisk Instituts hjemmeside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109