23948sdkhjf

Akuthus står færdigt længe før planlagt

- Jeg må give en stor ros til vores totalrådgivere, siger vicedirektør efter en omprioritering, der skærer op mod to år af tidsplanen for Bispebjergs nye akuthus.

Regionsrådet i Region Hovedstaden har netop godkendt en omprioritering, der betyder, at Akuthuset i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg kan bygges markant tidligere end oprindeligt planlagt.

I stedet for at have et færdigt Akuthus i 2024, bliver det nu klar til patienter ved årsskiftet 2022/2023, oplyser Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i en pressemeddelelse.

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg 

Akuthuset er en del af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, der opføres på Bispebjerg Hospitals område frem til 2024.

Totalrådgivere på projektet er KHR Architecture, Arup og EYP Architecture & Engineering.

Projektet er finansieret af Statens Kvalitetsfond med 2,95 mia. kroner og af Region Hovedstaden med 1,03 mia. kroner (PL 2009).

- Det her projekt har vist en fleksibilitet langt over, hvad vi havde forventet. Jeg må give en stor ros til vores totalrådgivere, der har udtænkt Akuthuset og sidenhen været med på at skære det til, så vi nu har mulighed for at gennemføre denne optimeringsmulighed, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, der er projektansvarlig.

Mere besværligt – men bedre
Claes Brylle Hallqvist fortæller, at den gordiske knude i byggeprojektet er nordenden af den eksisterende bygning 7 med røntgenafdeling og operationsgang, der ligger midt på hospitalsområdet.

Oprindeligt var planen at bygge akuthuset oppe fra Tuborgvej, stoppe på halvvejen for at flytte funktionerne i bygning 7, rive bygning 7 ned og bygge færdig. Dette ville indebære cirka halvandet års byggepause midt i processen.

Nu er det imidlertid lykkedes at komme op med en løsning, der giver mulighed for at opføre hele akuthuset i et sammenhængende forkøb.

Løsningen er, at man bygger nordblokken af Akuthuset fra sommeren 2018 til 2020. Det betyder, at røntgen og operationsgang kommer til at ligge lidt væk fra resten af hospitalet, forbundet via tunnel som en slags anneks. Desuden etableres en ’røntgen-satellit’ ved akutmodtagelsen.

- Det bliver en hel del besværligere for os, men det bliver bedre, at det nye hospital bygges færdigt før planlagt. For vores afdeling, som lige nu ligger spredt flere steder på hospitalet, er det en stor fordel, at vi i det nye hospital får samlet funktionerne, siger ledende overlæge Lars Tue Sørensen fra Abdominalcenteret, Kirugisk Afdeling, som skal bo i nordblokken.

Byggeriet af nordblokken bliver udbudt i en totalentreprise i det tidlige forår 2018.

Claes Brylle Hallqvis oplyser, at den ændrede byggetakt koster 64 mio. kroner i genhusningsudgifter. Til gengæld er der cirka 300 mio. kroner at spare ved at lukke Frederiksberg Hospital to år tidligere og samle funktionerne på Bispebjerg Hospital.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14