23948sdkhjf

Henning Larsen Architects bag skole i verdensklasse

Den nye Frankfurt School of Finance & Management er åbnet. Skolen er tæt knyttet til byen og sætter nye standarter for transparent og åben læring

Frankfurt School of Finance & Management, som åbnede 26. oktober, etablerer arkitektonisk en stærk forbindelse til byen Frankfurt. Den 37.290 m2 store business school er designet som et åbent og transparent fællesskab centreret omkring et offentligt, indre rum, 'the Street of Knowledge'. Skolen er designet til at være en mindre by i den større, urbane kontekst.

'The Street of Knowledge' skaber et rum, hvor studerende, professorer og besøgende fra erhvervslivet kan myldre mellem hinanden, mødes og interagere. Fra den store, sydvendte terrasse på tredje sal har man en spektakulær udsigt over Frankfurt og på denne måde åbner bygningen sig mod byen, som er en af Europas største finanscentre. 

Nye måder at lære
En rig variation af rumligheder på skolen gentænker traditionelle læringsstrukturer. Et mix af 61 samarbejdszoner til gruppearbejde, 38 seminarrum, 11 intime forelæsningsrum og 1 auditorium understreger betydningen af læring uden for det klassiske klasselokale.

- Jeg er overbevist om, at personlige møder mellem mennesker er af stor værdi for et universitet som Frankfurt School of Finance and Management. Det er derfor, at vores nye campus handler om kommunikation og åbenhed. Det er et sted til ambitiøs læring, research og rådgivning, der fungerer som en magnet og kommer til at give os et væsentligt rygstød på vores vej mod at blive en af de bedste businessskoler i Europa, siger professor Dr. Udo Steffens, direktør for Frankfurt School of Finance & Management.

En substantiel del af god læring kommer fra ideudveksling studerende imellem i uformelle miljøer med dialog i fokus. Frankfurt School of Finance and Management er designet til at give studerende og undervisere mulighed for at skifte mellem forskellige, mulige læringsmiljøer- og situationer.

- Vi har tilstræbt at skabe en skole, der med vilje udvisker grænserne mellem formel og uformel læring, og mellem uddannelse og forretningsliv. Jeg er meget tilfreds med måden, den centrale indre gade er blevet et spektakulært åbent rum, hvor folk mødes og engagerer sig i hinanden, siger kreativ direktør og ledende partner hos Henning Larsen Architects, Louis Becker

Dagslys forbedrer indlæring
Alle Henning Larsens uddannelsesprojekter har et stærkt fokus på dagslys og dets effekt på mennesker. I en rapport fra World Green Building Council fra 2013, er det fastlagt, at studerende opnår 5-14% bedre resultater og lærer 20-26% hurtigere i omgivelser oplyst af naturligt dagslys.

I Frankfurt School of Finance & Management giver et spektakulært ovenlys og dets placering et optimalt indtag af dagslys i bygningen.

- Som arkitekter ved vi, at dagslys er en af de vigtigste faktorer i læring. Det hjælper til at forbedre vores fokus og vores performance. Mit håb og min ambition er, at de varierede, lyse områder, vi har skabt til de studerende på Frankfurt School of Finance & Management vil bidrage massivt til den vigtige opgave at uddanne fremtidens unge, der vil excellere inden for deres felt, siger Louis Becker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109