23948sdkhjf

Både BR15 og BR18 gælder frem til sommerferien

Det nuværende bygningsreglement kommer til at løbe et halvt år mere

Det nye bygningsreglement - BR18 - skulle være trådt i kraft ved årsskiftet. Men efter en henvendelse fra Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) bliver der nu indført en overgangsordning mellem det nuværende BR15 og BR18, så begge reglementer vil være gældende frem mod sommerferien.

Det sker, fordi de tre organisationer har peget på, at der er behov for bedre tid til at sætte sig ind i det nye regelsæt og de nye vejledninger.

- Bagved BR18 ligger en række vejledninger, som ikke er færdige endnu. Vi kender altså kun overordnet BR18, men ikke i detaljer. Derfor er det fornuftigt med en overgangsperiode på et halvt år, siger Henrik Garver, adm. direktør i FRI.

Han forklarer, at en overgangsperiode især vil gavne de virksomheder, som har igangværende byggeprojekter eller projekter under planlægning.

- Det er vigtigt, at de med sikkerhed ved, om projektet kan udføres under de eksisterende regler, siger FRI-direktøren.

Udlært i byggesagsbehandling
Med det nye bygningsreglement kommer også en certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet - altså en ordning, hvor virksomhederne selv kan foretage den tekniske byggesagsbehandling.

Det er især på grund af den ordning, at der er behov for en overgangsperiode, mener direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

- Arbejdet med at få udlært flere virksomheder i at foretage den byggetekniske sagsbehandling, vurderer vi, vil vare et halvt års tid og derfor er vi også glade for at vores ønske er blevet imødeset, siger Michael H. Nielsen.

Læs mere om: BR15
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125