23948sdkhjf

Pihl vinder kontrakt til 260 mio. kroner

Den danske entreprenør skal opføre et nyt miljøvenligt gymnasium på 16.000 m². Første spadestik er netop taget på engelske Isle of Wight.
Sammen med tre af Englands største entreprenør-virksomheder blev Pihl tidligere på året udvalgt til konkurrencen om et nyt gymnasiebyggeri på Isle of Wight i den Engelske Kanal.

Konkurrencen er nu afgjort, og det blev Pihls konsortium, der løb af med sejren og kontrakten til en værdi af 30 mio. £.

Projektet er udarbejdet af entreprenørens engelske datterselskab, Pihl UK Ltd., i samarbejde med skotske JM Architects, Rambøll UK, Tribal Education og ESA McIntosh.

Pihl har efterhånden oparbejdet en solid position inden for institutionsbyggeri på det britiske marked, hvor gymnasiet er det seneste projekt på en referenceliste, der også tæller bl.a. Museum of Liverpool og ti nye skolebyggerier i Aberdeen.

Eget biomasseanlæg
Det ca. 16.000 m² store gymnasium skal opføres som et betonelementbyggeri i to etager med facadebeklædning i træ samt biotag med ovenlys.

Bygningen får desuden eget biomasseanlæg til opvarmning samt naturlig ventilation, og dette, kombineret med en maksimal udnyttelse af naturligt dagslys, skal sikre et godt indeklima.

Designet henter – ligesom de øvrige Pihl-projekter i UK – stærke træk fra skandinavisk arkitektur. Faciliteterne tæller bl.a. et centralt atrium med plads til 650 mennesker, et amfiteater, sportsanlæg, indre gårdanlæg og veludstyrede klasselokaler.

Første spadestik er taget, og gymnasiet skal være klar til aflevering i foråret 2012.

Læs mere om: Pihl
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143