23948sdkhjf

Idræts- og kulturcenter i nye rammer

Området omkring Agora-Hallen i Aabenraa skal bindes sammen af et nyt aktivitetsanlæg. Det samlede projekt koster 13,1 mio. kroner og er udviklet af Sweco Architects.
Med en bevilling på 2,92 mio. kroner fra Lokale- og Anlægsfonden igangsætter Aabenraa Kommune nu etableringen af en ny aktivitetsplads ved Agora-Hallen i bydelen Høje Kolstrup.

Pladsen skal binde idrætshal, stisystemer, skole og områdets natur sammen og give mulighed for både idræts- og kulturaktiviteter.

Et væld af aktiviteter
Mulighederne for udendørs aktivitet i nærheden af idrætsanlæg begrænser sig ofte til fodbold og streetbasket, men i Aabenraa bliver det anderledes.

Således bliver der uden for Agora-Hallen anlagt en aktivitetsplads med boldbane, et område til skatere samt en større legeplads med kunststofbakker, forhindringsbaner og klatrestativ.

Desuden udnyttes det bakkede terræn ved hallens østlige ende til en BMX-bane. Samtidig udstyres hallens overdækkede opholdsområder med 'pit-stops', der forsynes med redskaber til udstrækning samt opbevaringsbokse til fx løberes og cyklisters overtøj. Opholdsområderne kan dog også benyttes som grillpladser til mere afslappede, sociale ophold.

Ved hallens bagside etableres en kulturplads med scene og tilskuerpladser, der grænser helt op til idrætshallens dobbeltporte. Dermed kan kulturplads og idrætshal spille sammen og udnyttes ved forskellige begivenheder.

Hele området omkring hallen bliver bundet sammen af stisystemer, der motiverer til aktiv brug med løbestier og forhindringsbaner.

Sammenhæng med større byudviklingsprojekt
Agora-Hallen bliver også forbedret indvendigt. Via en ny facade bliver der adgang til en aktivitetskorridor, som åbner hallen op og gør det muligt at følge med i alle aktiviteter.

Hallen får også nye aktiviteter med futsal-bane midt i korridoren, klatrevæg samt fitness i en tidligere teater-rotunde.

Projektet vil blive realiseret i sammenhæng med et større byudviklingsprojekt for hele det sociale boligbyggeri i området. I den forbindelse vil de bedre muligheder for både aktiviteter og mødesteder til socialt ophold være en værdifuld forbedring for området.

I alt vil projektet koste ca. 13,1 mio. kroner at etablere:

- Det er et spændende projekt, som vi nu efter flere års planlægning kan virkeliggøre. Vi forventer at hele projektet står færdig i slutningen af 2011. Projektet vil give Høje Kolstrup et fantastisk løft, og de nye aktivitetetsmuligheder vil trække borgere fra hele Aabenraa til Høje Kolstrup, siger Jan Riber Jakobsen, der er formand for kommunens Plan- og trafikudvalg.

Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden, siger om projektet:

- Agora betyder på græsk "den åbne plads at samles på", og det er således et meget passende navn til et projekt, der tager alvorligt fat på at skabe aktiviteter på arealerne udenom en idrætshal og ikke kun indeni. Projektets anden store kvalitet er, at det bygger ovenpå den igangværende boligsociale indsats i Høje Kolstrup og vil med bl.a. flere mødesteder øge områdets kvalitet for beboerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125