23948sdkhjf

Få bedre driftsdata med ny bygherreportal

Bygninger er dyre i drift. To virksomheder er gået sammen om at hjælpe bygherrer med at få styr på dataene.

Med digital projektering vil de fleste sikkert tro, at det er blevet nemmere og smartere at drifte en bygning.

Men det skal man ikke nødvendigvis regne med. Fordi aftaler om driftsdata ikke aftales fra starten af et projekt, og fordi der ikke er en ensartet struktur på tværs af projektets aktører.

Derfor er virksomhederne Fm3.dk og BIM Equity gået sammen om Bygherreportalen.dk med det formål at hjælpe danske bygherrer med at sikre sig brugbare data til drift og vedligehold.

- Driftsherrer og Facility Managers savner alt for ofte valide driftsdata, der er til at finde. Vi har med paradigmer og værktøjer skabt en sammenhæng mellem alle faser og samtidig gjort det lettere at foretage kvalitetssikring og overførelse af data, siger indehaver Preben Gramstrup fra fm3.dk i en pressemeddelelse.

Hjælp til at stille de rigtige krav
Og der er potentielt store besparelser at hente. I gennemsnit koster driften fem gange så meget, som det koster at opføre en bygning. Og ifølge Nis Boile Christensen fra BIM Equity kan selv små tiltag føre til betydelige ressource- og procesmæssige besparelser:

- IT med IKT og BIM er gode redskaber til at få styr på processerne ved Facilities Management. En forudsætning er dog, at bygherrer på et tidligt tidspunkt stiller de rigtige krav til rådgivernes eller entreprenørernes digitale leverancer. Med bygherreportalen.dk hjælper vi bygherrer med at formulere IKT-krav, der sikrer, at de har brugbare og valide bygningsinformationer, de kan anvende i deres daglige arbejde, forklarer han.

Når data fra projekterings- og udførelsesfaserne overføres struktureret til driften, får bygherren mulighed for at kvalitetssikre og validere de digitale leverancer ved afslutningen af byggeprojektet. Samtidig sikrer bygherren sig, at de digitale data er korrekte og i en kendt struktur, så de iboende data bliver til brugbare informationer, der kan anvendes direkte til drift og vedligehold.  

Om Bygherreportalen.dk

Fm3.dk og BIM Equity lancerer Bygherreportalen.dk, der hjælper bygherrer med at udarbejde IKT-aftaler.

Derudover fremhæver portalen en række af de optimeringsprocesser, der skal gøre det lettere at implementere digital Facility Management i bygherrernes organisationer.

Portalen introducerer værktøjerne ”IKT-paradigmet” og ”Navngivningsgeneratoren”.

”IKT-Paradigmet” skal hjælpe bygherrerne med at stille de korrekte IKT- og BIM-krav i kontraktmaterialet, så rådgiverne leverer de nødvendige data.

”Navngivningsgeneratoren” skal skabe sikkerhed for korrekte digitale leverancer ved at forenkle processen omkring tegnings- og dokumentnavngivning og øge kvaliteten.

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094