23948sdkhjf

Dansk byggeteknologi vinder VM i Cleantech

Først blev Kristian Hertz, DTU Byg, og hans nystiftede firma danmarksmester i Cleantech. Nu har de vundet VM i San Francisco med en ny miljøvenlig byggeteknologi.
Docent Kristian Hertz og hans nystartede virksomhed, Abeo A/S, vandt i sidste uge verdensmesterskabet i Cleantech, der blev afholdt i Silicon Valley, San Francisco.

DTU deltog med den bæredygtige byggeteknologi ”Superlette Konstruktioner”, der stræber mod at revolutionere måden at bygge på i fremtiden:

- Det er meget glædeligt, at vi vinder verdensmesterskabet i Cleantech med vores nye teknologi og derved får sat fokus på de muligheder, der ligger for ren teknologi til bygningsproduktion, siger Kristian Hertz, som selv står bag udviklingen af den nye teknologi.

Præcis det vi leder efter
Ifølge Kristian Hertz kan Abeos teknologi bidrage til op mod en halvering af CO2-belastningen sammenlignet med normale betonkonstruktioner. Det vækker begejstring hos Kauffman Foundation, der står bag VM i Cleantech:

- Teknologier som den Abeo har præsenteret for os, er præcis det, vi leder efter globalt set i disse tider. Idéer og know-how, som i den grad kan være med til at ændre store industriers måde at forurene på, er endog meget interessante, og det er ikke overraskende, det kommer fra et land, hvor miljø og grøn teknologi har været på banen i mange år, siger Lesa Mitchell, der er VP of Innovation hos Kauffman Foundation.

Den nye teknologi er netop patenteret og forankret i det delvist DTU-ejede Abeo A/S med henblik på at kommercialisere teknologien i ind- og udland.

”VM i Cleantech” hedder i virkeligheden ”Global Cleantech Open Ideas Competition” og afholdes i år for anden gang af organisationen Cleantech Open (USA) som en del af Global Entrepreneurship Week i uge 46. I år deltog ca. 30 virksomheder fra alle dele af verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094