23948sdkhjf

Hvidt Arkitekter vinder bro-konkurrence

Sammen med Rambøll er danske Hvidt Arkitekter udpeget til at designe en ny vejbro ved Ulsetstemma nord for Bergen. Broen skal fungere som indgangsport til et nyt byområde.
Broen får en længde på cirka 25 meter, og projekteringen er netop nu under opstart.

Hvidt Arkitekter oplyser på sin hjemmeside, at broen skal konstrueres som en sprængværksbro, hvor sprængværket former to triangler, der placeres parallelt med hinanden på hver sin side af broen.

Udover at bære selve brobanen, løfter trianglerne bygningsværket op mod himlen mellem fjeldsiderne, der indrammer det nye byområde.

For at fremhæve broens konstruktion har arkitekterne valgt at farve de bærende elementer hvide, mens rækværk og andre mindre elementer holdes i metal.

- Med den enkle og skarpe geometri får broen et både tidløst og signifikant design. En markant figur i landskabet, en klar urban signatur mod himlen, et identitetsdannende vartegn for det nye boligområde, lyder det i beskrivelsen fra arkitekterne.

Hvidt Arkitekter er for tiden også involveret i et andet projekt i Norge. I Klepp Kommune står tegnestuen bag et cirkelformet plejehjemsbyggeri på 7.500 m². Byggeriet holdt rejsegilde i sidste måned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093