23948sdkhjf

Varmeregning vigtigere end nyt køkken

EDC har spurgt flere end 500 boliginteresserede danskere om deres prioriteringer, og konklusionen er klar: Hellere isolering end nyt køkken.
- Energiforbedrende tiltag i boligen har meget høj prioritering blandt danskerne.

Det konkluderer ejendomsmæglerkæden EDC ovenpå en ny undersøgelse, som flere end 500 boliginteresserede danskere har deltaget i.

Undersøgelsen viser, at langt de fleste prioriterer energimæssige forbedringer til fordel for komfort som nyt køkken, nyt badeværelse, nye gulve og eller carport:

- Selv når vi tager højde for, at der i denne type undersøgelse vil være svar, som nok er mere idealistiske og præget af den rigtige mening end forbrugerens egentlige handlinger, så er tendensen helt klar. At 92 % foretrækker en velisoleret bolig frem for et nyt, pænt køkken viser en stærk forbrugerinteresse for energibesparelser, siger kommunikationskonsulent Birgitte Ringbæk.

Cirka en tredjedel af deltagerne i undersøgelsen planlægger at udføre energiforbedrende tiltag i hjemmet inden for de kommende to år. Det er primært udskiftning af døre og vinduer (30 %), efterisolering (28 %) eller ny opvarmningskilde (16 %).

Af de 55 %, som svarer nej til planer om at udføre energiforbedrende tiltag i boligen, begrunder tre ud af fire svaret med, at de allerede har en velisoleret bolig.

- Det handler om éns velbefindende i boligen. Hvis det trækker ind gennem vinduerne eller der er fodkoldt over det hele, så hjælper det ikke alverden, at gulv eller køkken er i den rette træsort og kvalitet. Det er vigtigt, at hjemmet grundlæggende er et rart sted at være. Så opgraderer ejerne de mere synlige ting hen ad vejen, eller når behov og muligheder er der, siger Birgitte Ringbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078