23948sdkhjf

Morgenhilsen afløser macho-fis

At give hånd til kollegerne har bredt sig som ny hilsekultur hos udlejningsfirmaet Ajos, og det giver pote i form af en bedre stemning

Hver morgen giver Henrik Harding sine kolleger hånden, og nu har det bredt sig til flere. Det har ifølge hans sektionsleder i hejsafdelingen i udlejningsfirmaet Ajos, Thomas L. Madsen en positiv betydning for stemningen i afdelingen. Medarbejderne er mere sammentømrede, og det har forandret afdelingen, at medarbejderne er begyndt at give hånd.

- Jeg ved såmænd ikke, hvordan det er opstået, men jeg holder fast ved det. Man får lige set folk i øjnene og vejret stemningen. Hvis nogen har en dårlig dag, så fornemmer man det lettere. Jeg arbejder i Vejle, og hvis jeg møder kolleger fra afdelingen i Hvidovre, sker det ofte med knus, fortæller Henrik Harding.

- Der er ikke så meget machofis over os, når det kommer til stykket. Vi kan godt tale lige ud af posen til hinanden af og til, men når man næste morgen mødes med et håndtryk, så begynder vi på en frisk. Jeg synes, at vi har en rigtig god stemning, og det er godt for sammenholdet at hilse på hinanden. Vi skal jo passe på hinanden i hverdagen, og holdånden er vigtig, siger Henrik Harding.

Intet tvang
HR-chef Anne-Marie Benner bakker op om hilsekulturen, selv om hun ikke vil påtvinge medarbejdere at give hånd.

- Vi vil ikke presse noget ned over hovedet på folk, men det er en god idé at sige go’morgen og farvel. Det skaber en god stemning, og er udtryk for at slags respekt for hinanden. Det har jo også den praktiske side, at man er klar over, om man er den sidste på kontoret og skal sørge for at låse, eller der sidder andre rundt omkring, siger Anne-Marie Benner.

- Men det vigtigste er, at man viser hinanden lidt interesse og lidt respekt. Det er ikke lige meget, om den enkelte er her eller ej. Vi skal se hinanden som mennesker og ikke bare som en arbejdskraft.

- Vores direktør Ole Wamsler har sagt, ’vi er her ikke for sjov, men vi skal have det sjovt, når vi er her’. Det synes jeg, er meget præcist. Vi er her for at yde en arbejdsindsats, men vi skal også have det rart, og der er hilsekulturen ét element, siger Anne-Marie Benner.

- En del af vore medarbejdere hænger højt oppe i kraner eller byggehejs, og der skal de være trygge ved hinanden, fordi deres sikkerhed i nogle tilfælde afhænger af kollegaen. Der kan det også være rart, at man har hilst ordentligt på hinanden om morgenen, siger Anne-Marie Benner.

Kutyme andre steder
Firmaet har ca. 100 medarbejdere fordelt i Vejle og Hvidovre samt på de byggepladser, hvor Ajos løser byggepladsentrepriser. Ajos udlejer blandt andet pavilloner, kraner, byggehejs og installerer byggestrøm, og firmaet påtager sig også samlede byggepladsentrepriser, hvor Ajos står for eksempelvis adgangsforhold, logistik, kantine, drift af skurfaciliteter og meget andet.

Ajos er en arbejdsplads med mange medarbejdertyper lige fra yngste håndværkerlærling og IGU-ansatte til funktionærer og akademikere.

Fænomenet en morgenhilsen, eller at give hånd til folk man møder på arbejdspladsen er jo ikke af nyere dato, men har været gået i glemmebogen mange steder.

Men der eksempelvis på mange af landets politistationer kutyme for at give hånd, når man møder ind på vagt. En hilsen er måske mere brugt på risikobetonede arbejdspladser end andre steder.

Læs mere om: Ajos
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095