23948sdkhjf

Jubilæum: 50 år med solafskærmning

Onsdag den 1. december er det præcis 50 år siden, at Blendex producerede sine første produkter til solafskærmning. Virksomheden omsætter i dag for 60 mio. kroner.
Blendex A/S, der hører til blandt Danmarks førende virksomheder inden for solafskærmning, fejrer i dag sit 50 års jubilæum.

Virksomheden blev således stiftet den 1. december 1960 af Jørgen Andreasen og Christian Jensen. Begge kom fra stillinger hos Dansk Rullegardin Industri, og de første produkter, der blev fremstillet, var da også rullegardiner og gardinstænger.

Arbejdsfordelingen var klar. Ingeniøren Christian fremstillede produkterne på værkstedet, mens montøren Jørgen pakkede dem i sidevognen på sin motorcykel og kørte ud og monterede hos kunderne, der dengang primært bestod af privatpersoner.

Firmaet voksede støt, og i 1970´erne omfattede sortimentet de produkter, vi kender i dag; nemlig screens, solskærme, lamelgardiner, persienner og markiser. Kundegrundlaget var nu udvidet til også at omfatte virksomheder.

Ånden lever videre
Blendex blev senere videreført af Jørgen Andreasens søn, Tom Andreasen, og i 2006 overtog den daværende bestyrelsesformand, Jørgen Frost, tøjlerne og indtrådte som ny adm. direktør.

Hovedkontoret ligger i dag i lyse og moderne bygninger på Lejrevej 13 i Værløse. Blendex beskæftiger ca. 60 ansatte og omsatte for 60 mio. kroner i det seneste regnskabsår.

Men firmaets karakter har ikke ændret sig nævneværdigt siden 1960. Jørgen Frost har, med få moderniseringer, valgt at videreføre virksomheden i den gamle ånd med vægt på håndværkstraditioner og kundepleje.

I de 3.300 m² store produktionsfaciliteter fremstilles stadig løsninger til solafskærmning efter kundernes ønsker til udformning, design og farve.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094