23948sdkhjf

Google køber byggegrund i Aabenraa

Men it-koncernen har for nuværende ikke aktuelle planer om at bygge på den store grund

Først købte Apple en byggegrund i Aabenraa, og nu har Google gjort det samme.

It-giganten står bag købet af den 131 hektar store grund, som ligger lige op ad det europæiske elektricitetsknudepunkt Kassø Transformatorstation og tæt på netop Apples kommende kæmpe datacenter.

Men der er ikke for nuværende aktuelle planer om at bygge der - ligesom Google endnu heller ikke har planer om at bygge på den 73,2 hektar store grund i Fredericia, som blev købt tilbage i juni.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grundene, men vi vil gerne sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det, siger Helle Mayor, kommunikationsansvarlig for Google Danmark ifølge Ritzau i en pressemeddelelse.

Stolt borgmester
I Aabenraa er man stolte over, at Google har valgt kommunen til.

- Jeg er glad for og stolt over Googles valg af Aabenraa Kommune. Det bekræfter os i, at vi har potentialet til at udvikle os til en reel datacenterklynge for verdens største it-koncerner, siger borgmester Thomas Andresen (V) i en pressemeddelelse og understreger, at der er plads til flere internationale it-koncerner i kommunen.

Apple og Googles grunde i Aabenraa Kommune udgør tilsammen over 400 hektar, hvilket er dobbelt så stort som de tre øvrige store datacenterprojekter i Danmark tilsammen og på højde med de største datacenterområder på verdensplan, lyder det i pressemeddelelsen.

Desuden fremgår det, at investeringen fra Google har været under forberedelse i flere år, og at den er sket i et tæt og fortroligt samarbejde mellem Google, Aabenraa Kommune og Invest in Denmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.175