23948sdkhjf

TL Byg opfører magasin-bygning ved Aalborg

Torsdag stikkes spaden i jorden til et 3.800 m² stort OPP-byggeri i det nordjyske. Det er første gang, at Aalborg Kommune indgår i et offentligt-privat-partnerskab.
Entreprenør Flemming Larsen fra TL Byg og rådmand Anne-Dorte Krog tager torsdag det første spadestik til en ny magasin-bygning i Vestbjerg nord for Aalborg.

Selve magasinet bliver 2.900 m² stort og skal som skal huse effekter fra Aalborg Stadsarkiv, Nordjyllands Historiske Museum og kunstmuseet Kunsten.

Bygningen får yderligere 900 m² værksteds- og administrationsfaciliteter og ventes klar til indflytning i slutningen af 2011.

OPP-projekt
Projektet realiseres via OPP-modellen, og det betyder, at magasinet opføres og ejes af TL Byg, mens de tre kulturinstitutioner lejer bygningen for en fast periode på 30 år.

Det er således TL Byg, der står for finansiering, projektering, anlæg, bygningsdrift, vedligehold, forsyninger samt visse serviceydelser. De tre institutioner betaler ca. 2 mio. kroner i årlig leje.

Selv om mange arkivalier fremover vil være opbevaret elektronisk, vil der også i fremtiden være brug for magasinbygningen. I 2020 vil der være ca. 20 hyldekilometer af papirer, der skal bevares for eftertiden. Heraf vil ca. 15 kilometer være kommunale arkivalier, mens resten er private.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078