23948sdkhjf

Lokale materialer til stor havneudvidelse

Udvidelsen af Rønne Havn bliver et af Bornholms største anlægsprojekter og skal bygges af granit fra NCC’s granitbrud i byen.

Første fase af den omfattende udvidelse af Rønne Havn er i gang.

Per Aarsleff A/S, der skal udføre totalentreprisen, har valgt NCC’s stenbrud i Rønne som leverandør af granit til projektets første etape.

Baggrunden for valget er ikke mindst, at NCC over de seneste to år har investeret et tocifret millionbeløb i at udvide det eksisterende stenbrud i Rønne og forny det tilhørende produktionsanlæg.

Hos Rønne Havn glæder man sig over, at havneprojektet på Bornholm får en positiv effekt på de lokale virksomheder i forbindelse med byggeprocessen.

- Det er glædeligt, at havneudvidelsen, allerede på et så tidligt tidspunkt i processen, smitter positivt af på de lokale virksomheder. NCC's stenbrud i Rønne er jo et oplagt sted at starte, og de første læs sten blev placeret i denne uge, siger Thomas Thors, bestyrelsesformand hos Rønne Havn A/S, i en pressemeddelelse.

Den bornholmske granit er siden 1873 blevet brudt i granitbruddet ved Rønne. Den særlige granit er meget velegnet til fremstilling af beton og har blandt andet også vist sit værd i forbindelse med støbningen af tunnelen og pylonerne på Storebæltsbroen.

I første etape af havneudvidelsen skal Aarsleff blandt andet etablere 1,1 kilometer stenmole og 300 meter multikaj - som både kan tage imod krydstogtskibe på op til 365 meter samt specialfartøjer med tung last til servicering og installation inden for offshore-industrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125