23948sdkhjf

Digitale byggeværktøjer sikrer fremdrift i barske omgivelser

På Thule Air Base i Grønland er MT Højgaard nu godt halvvejs med projektet Thule Consolidation 1, der omfatter byggeriet af en værkstedsbygning til det amerikanske militær.

I det barske, arktiske klima højt mod nord har MT Højgaard valgt at kombinere den gammeldags værktøjskasse med en digital bygningsmodel, og ifølge projektchef Anders Feldbæk Kristensen har det bragt flere gevinster med sig.

- På et projekt som dette, hvor kommunikation foregår over lange afstande, og på flere sprog, så får vi med VDC nogle gode værktøjer, der sikrer, at der ikke sker misforståelser, og at al information og rapportering er retvisende. Det giver tryghed og sikkerhed for, at projektet konstant bevæger sig i den rigtige retning, siger han.

Overblikket er guld værd Kasper Mortensen er entrepriseleder for de indvendige arbejder og står blandt andet for opfølgning på pladsen og tidsplanlægning af byggeriet.

Han har oplevet de digitale værktøjer som en stor hjælp på Thule Air Base, hvor den lange vinterperiode gør, at håndværkerne kun kan arbejde udendørs ganske få måneder om året.

- Da det tidsmæssigt begyndte at spidse til, blev vi udfordret af hårdt vejr og et forsinket skib, og der bredte sig en stemning på pladsen af, at vi ikke ville komme i mål. Her kunne jeg via visualiseringer i VDC overbevise håndværkerne om, at vi godt kunne nå det. Det overblik, som VDC-modellen gav her, var guld værd og stærkt medvirkende til, at vi nåede i mål, siger han.

Her et års tid inde i projektet, bevæger byggeriet sig nu indendørs og ind i den sidste fase, er MT Højgaard ved at få klargjort en arbejdsstation, der skal ud at stå på byggepladsen. Her får håndværkerne mulighed for at hente opdaterede tegninger, tidsplaner og detaljer, der kan hjælpe dem i det daglige arbejde.

- Herudover arbejder vi hårdt på at få tilkoblet økonomien på modellen, så vi kan blive endnu skarpere på dokumentationen af denne del, når vi skal fakturere bygherren, siger Anders Feldbæk Kristensen.

MT Højgaard vandt kontrakten om at opføre den 4.400 kvadratmeter store bygning i midten af 2016. Arbejdet udføres i samarbejde med datterselskabet Greenland Contractors.

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125