23948sdkhjf

Industri-entreprenør lægger ny strategi

Nedlægning af kontorer, etablering af et nyt selskab og en kapitaltilførsel på 20 mio. kroner er blandt ingredienserne i en netop offentliggjort strategi hos Gråkjær A/S.
Som en konsekvens af udviklingen i landbruget iværksætter ejerkredsen bag Gråkjær A/S nu en række tiltag, der skal sikre en langsigtet kapitalstruktur i selskabet.

Planen medfører bl.a., at Gråkjær tilføres 20 mio. kroner i likviditet via en kapitaltilførsel, og det bringer dermed selskabets egenkapital op på 40 mio. kroner.

26 danske stillinger skæres væk
Den nye strategi har bl.a. givet anledning til at se på strukturen i Danmark, hvor det er besluttet at gøre Holstebro og Horsens til de centrale omdrejningspunkter for virksomhedens aktiviteter.

Det medfører samtidig, at kontorerne i Trige og Nørresundby nedlægges fra årsskiftet. I denne proces har ledelsen set sig nødsaget til at afskedige en række medarbejdere fordelt over hele koncernen.

I alt vil 26 medarbejdere miste deres job, hvorefter der vil være 94 funktionærer i koncernen:

- Det betyder at alle forretningsområders kompetencekrav bibeholdes, og at medarbejderkapaciteten understøtter den strategi, der skal sikre den forventede omsætning på 600 millioner kroner i 2011/12, oplyser Gråkjær.

Nyt selskab og flere eksportsælgere
Som afsæt for den nye strategi ønsker Gråkjær at udnytte sine 37 års erfaring inden for staldbyggeri til at udføre opgaver for kyllinge- og fiskeopdrætsindustrien.

Her har Gråkjær, i samarbejde med virksomheder i de respektive brancher, udviklet byggeprojekter, der kan være med til at øge effektiviteten og dermed produktionsøkonomien.

I udlandet har Gråkjær i en årrække arbejdet på markederne i Norge og Tyskland, og her ser ledelsen fortsat vækstpotentialer inden for landbrugsprojekter. Derfor er det besluttet at ansætte medarbejdere med kompetencer inden for industri- og erhvervsbyggeri for at øge salget til dette segment.

I bestræbelserne på at udnytte nye muligheder i Central- og Østeuropa har Gråkjær endvidere etableret Graakjaer Export. Selskabet skal indgå i samarbejder med landmænd, der ønsker at ekspandere i disse lande. Fokus vil typisk være på renovering af større farme og etablering af nye projekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094