23948sdkhjf

Nye Nordhavn-boliger får fremtrædende placering

Walls og Nordkranen går sammen om ny boligkarré med Werk som arkitekt.

På Stubkaj i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn er et nyt markant byggeprojekt på vej.

I alt 12.000 kvadratmeter skal der opføres med Walls og Nordkranen som bygherrer. De to selskaber er gået sammen om at stifte P/S Ejendomsselskabet Stubkaj, som har købt grunden af By & Havn.

Sideløbende er der gennemført en arkitektkonkurrence, som er vundet af tegnestuen Werk med Drees & Sommer som rådgiver.

- Vi er stolte over at kunne være med til at arbejde med denne fantastiske placering i Nordhavn. Werk har udarbejdet et meget vellykket oplæg til bygningen, som udover en spektakulær stueetage, der på fornem vis understøtter de kommende aktiviteter på Stubkaj også indeholder nogle nyskabende boliger, siger Jørgen Nonnemann fra Walls i en pressemeddelelse.

Byggeriet, der skal DGNB-certificeres, består af en karré, der omkranser et grønt gårdrum i første sals højde. Her etableres også grillpladser og opholdsarealer. Fra gårdrummet fører en trappe direkte ned til den offentlige promenade ved lommevandrummet.

Der arbejdes med boliger på mellem 70 og 140 kvadratmeter, som alle får private opholdsaltaner mod to sider i varierende bredde – fra en til to meter for hver bolig.

Byggeriet opføres ud mod Kronløbsbassinet, der adskiller Århusgadekvarteret og Sundmolen. Fra havnesiden vil der være direkte adgang til det kommende ’lommevandrum’, som opstår, når Kronløbsøen realiseres i det nuværende havnebassin. Byrummet mellem bygningen og havnekajen skal indrettes, så det indbyder til ophold for kvarterets beboere og besøgende.

I kraft af placeringen ved lommevandrummet er det bestemt i lokalplanen, at byggeriets stueetage skal rumme ’vandrelaterende funktioner’. Det kan eksempelvis være ro- og kajakklub, vandsportsfaciliteter og tilknyttede restauranter og butikker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109