23948sdkhjf

MT Højgaard i international alliance

Danske MT Højgaard har indledt et konsortium-samarbejde med byggeri-koncernerne Züblin og Hochtief. Målet er at få del i kontrakterne på byggeriet af Femern-forbindelsen.
Selvom projektet ligger nogle år ude i fremtiden, er forberedelserne til den kommende Femern-forbindelse i fuld gang.

Fredag offentliggjorde MT Højgaard, at koncernen har indgået en aftale med Hochtief og Züblin om i fællesskab at ansøge om prækvalifikation til byggeriet af den faste forbindelse.

MT Højgaard og Hochtief har tidligere dannet konsortium sammen i forbindelse med opførelsen af bl.a. Øresundsforbindelsen og den fire kilometer lange fjernvarmetunnel under København, der blev færdig i 2009:

- Züblin og Hochtief er kompetente samarbejdspartnere, der matcher vores erfaring og professionelle indstilling. Et konsortium bestående af vores tre virksomheder vil være godt rustet til at varetage mindst en af kontrakterne på den kommende forbindelse over Femern Bælt, siger koncerndirektør Peter Kofoed.

Konsortiets valg af rådgivere afhænger af, om forbindelsen bliver udbudt som en skråstagsbro eller en sænketunnel.

Hvis projektet bliver udbudt som en skråstagsbro, bliver rådgiverne Rambøll Danmark og Ove Arup & Partners. Falder valget på en sænketunnel, bliver rådgiverne Grontmij | Carl Bro og Capita Symonds.

Fakta om Femern Bælt
Den faste forbindelse over Femern Bælt vil blive bygget for at forbedre den infrastruktur, der forbinder Skandinavien, Tyskland og resten af Europa.

Forbindelsen vil også hjælpe regionaludviklingen på begge sider af bæltet. Selve konstruktionen af forbindelsen forventes at starte i 2014 og vil være afsluttet i 2020. Forbindelsen fra kyst til kyst bliver cirka 19 km lang.

Konsortiet
Ed. Züblin AG har gennem mere end 110 år udført udfordrende byggeprojekter i Tyskland og udlandet. Koncernen beskæftiger ca. 12.000 medarbejdere og genererer en årlig omsætning på omkring EUR 2,5 mia.

Hochtief er specialiseret inden for komplekse segmenter som højhuse, lufthavne, tunneller og kraftværker. Hochtief Construction beskæftiger mere end 9.000 ansatte.

MT Højgaard beskæftiger ca. 5.000 medarbejdere og omsatte i 2009 for 9 mia. kroner. Virksomheden udfører byggeopgaver i Danmark, Europa og Asien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172