23948sdkhjf

Fire entreprenører i spil til stort nybyggeri

University College Nordjylland (UCN) skal have nye faciliteter til sine tekniske og handelsorienterede uddannelser. Projektet ventes at løbe op i omkring 500 mio. kroner.
Medio december skal UCNs bestyrelse afgøre, hvem der skal stå for opførelsen af skolens nye uddannelsesbyggeri, som efter planen skal stå klar til indvielse i 2013.

Ifølge Nordjyske Medier står valget mellem fire entreprenører; MT Højgaard (der har afgivet to bud), A. & B. Andersen, C. C. Contractor og A. Enggaard.

En betingelse for at komme i betragtning til byggeriet har været, at de bydende entreprenører selv kan stille med en egnet byggegrund, og de fem bud peger således på hver sin placering.

Prisen er ikke altafgørende
Nordjyske oplyser, at der er 75 mio. kroner i forskel på det billigste forslag fra MT Højgaard og det dyreste, som er leveret af A. & B. Andersen.

Det er dog langt fra ensbetydende med, at opgaven ender hos MT Højgaard:

- Vi har i vores udbudsbetingelser bestemt, at prisen vægter 40 til 45 %, kvaliteten den samme procentandel og projektstyringen de resterende 10-20 %, når vi skal finde vinderprojektet, siger prorektor Michael Johansson til avisen.

Han betegner forslagene som spændende og meget forskellige.

De fem forslag
• A. & B. Andersen: Foreslår området ved Gigantium i Aalborg Øst. Projektet koster 510 mio. kroner og kræver formentlig en justering af den gældende lokalplan.

• A. Enggaard: Foreslår et byggeri på DSB’s tidligere godsbane-areal i den indre by: Projektet koster 500 mio. kroner, og en ny lokalplan forventes godkendt i denne måned.

• MT Højgaard 1: Foreslår at bygge på den såkaldte eternitgrund lidt uden for centrum. Projektet vil koste 482 mio. kroner og vil kræve en ny lokalplan for området.

• C. C. Contractor: Foreslår området ved Novi i Aalborg Øst som lokalitet. Projektet vil koste 436 mio. kroner at gennemføre og kræver en ny lokalplan.

• MT Højgaard 2: Foreslår et byggeri ved Gigantium i Aalborg Øst. Projektet vil løbe op i 435 mio. kroner og kræver ny lokalplan og eventuelt et kommuneplantillæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.162