23948sdkhjf

Nyt boligområde på vej i Vindinge

Teknik- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune lægger med nyt lokalplansforslag op til opførelse af 40 nye boliger i det østlige Vindinge.
Forslaget til den nye lokalplan omfatter et 44.000 m2 stort areal, hvor der skal opføres 14 tæt-lav boliger i én til to etager samt 26 parcelhuse.

- Projektet giver mulighed for, at vi nu får flere borgere til Vindinge. Det er tiltrængt med nogle flere børn i området, så vi kan holde liv i lokalsamfundet, siger Torben Jørgensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune.

Beliggenheden i Vindinges udkant betyder, at den lave bebyggelse vil indgå i samspil med det omkringliggende landskab og byens mange træer.

Samspil mellem offentlige og private arealer
I det planlagte område vil vejene reguleres af chikaner, og hævede flader gøre det muligt for børn at leve og opholde sig på og langs vejene. På samme måde skal hegn danne en blød overgang mellem private haver og vejene.

Lokalplanområdet ligger op af den stærkt trafikerede Stærkendevej, og forbindelsen til det øvrige Vindinge skal sikres ved at forbinde området med byens eksisterende stisystem.

Forslaget fremlægges for Roskilde Byråd d. 15. december og sendes i offentlig høring d. 21. december 2010 og igen d. 1. marts 2011. I mellemtiden afholdes et borgermøde d. 3. februar 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.329