23948sdkhjf

Barslund lander kontrakt på Odense Letbane

Barslund A/S har vundet den seneste anlægskontrakt på Odense Letbane med et bud på 39 mio. kroner

Entreprenørvirksomheden Barslund skal anlægge letbanetracé og byrum foran banegården i Odense.

Det står klart efter den seneste licitation på Odense Letbane.  

Barslund vandt med et tilbud på 39 mio. kroner foran tre andre bydende. Arbejdet går kort fortalt ud på at flytte vejbaner, cykelstier og fortove. Derudover skal der anlægges et nyt byrum omkring Odense Banegård Center, hvor den almindelige biltrafik bliver ført bagom via det område, hvor der i dag er busterminal. Til gengæld bliver banegårdens forplads ombygget til et nyt fælles rum for cyklister, gående og kollektiv trafik.

Entreprenørfirmaet er det tredje, som Odense Letbane A/S har skrevet anlægskontrakt med. MJ Ericsson sidder på tre kontrakter, mens Arkil har vundet en enkelt. Den ekstra entreprenør vil styrke kapaciteten og dermed fremdriften i det samlede projekt, skriver bygherreselskabet Odense Letbane P/S i en pressemeddelelse.

- Anlægsarbejdet på Vestre og Østre Stationsvej er noget af det mest bynære og komplicerede, vi har på letbanens strækning. Så vi var naturligvis spændte på at modtage resultatet af licitationen, siger Mogens Hagelskær, adm. direktør for Odense Letbane P/S.

Han glæder sig over prisen.
- Derfor er vi også glade for, at det endnu en gang er lykkedes at lande et letbaneudbud inden for budgettet. Det er et tegn på godt og grundigt forarbejde i udbuddet - samt på at det er lykkedes os at skabe god konkurrence i markedet om letbaneopgaverne.


Også Barslund ser frem til samarbejdet med Odense Letbane.

- Vi glæder os til samarbejdet med Odense Letbane omkring denne spændende opgave, hvor planlægning af trafikanternes fremdrift og tilrettelæggelsen af vores arbejdsområder er nøglen til succes. Opgaver som denne kræver, at vi udnytter den erfaring, vi har i Barslund, så projektet kan udføres med færrest mulige gener, siger Ulrich Jørgensen, afdelingschef hos Barslund A/S i pressemeddelelsen.

Efter at Barslund A/S er færdige med at anlægge nye vejbaner, stier og fortove, vil letbanes entreprenør på sporarbejdet, Comsa S.A.U., gå i gang med at lægge skinner og bygge stationer samt sætte letbanens elektriske og elektroniske systemer op. Dette arbejde forventes at vare gennem hele 2019.

Der mangler fortsat at blive udbudt to ud af i alt syv anlægskontrakter: Odense Idrætspark-Vesterbro samt Albanigade-Nyborgvej. Disse vil blive udbudt over de kommende måneder, så anlægsarbejdet i løbet af 2018 vil komme i gang på hele letbanens strækning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33