23948sdkhjf

Lacuna mærker fremgang

Den FSC-certificerede dør-producent, Lacuna A/S, har fundet opskriften på vækst. Et fokus på virksomhedens kerneprodukt har skabt en fremgang på 30 %.
Lacuna har gennem fire år specialiseret sig i produktion af facade-foldedøre, og værdien i at perfektionere hvert enkelt led i produktet er én af forklaringerne på, at virksomheden nu har en fremgang på 30 % siden i fjor.

Det fortæller adm. direktør Henrik Brunsø:

-Jeg har stor respekt for en virksomhed som vinduesproducenten Velux. Det, de laver, er godt og fokuseret. De er gode til det, de laver. Vi har valgt at fokusere på vores foldedøre, fordi vi ønsker at blive bedst til det. Vi skal ikke lege verdensmestre i noget andet, end det vi er gode til, siger direktøren.

Energieffektivt
Lacuna blev nomineret til Byggeriets Energipris i marts i år, blandt andet fordi man tænker fremtidsorienteret. Virksomheden anvender tre-lags glas og dobbelt isolering mellem karm og ramme, hvilket giver bedre isolation. Desuden er foldedørene testet i samarbejde med Teknologisk Institut, så de kan stå imod orkanstyrke:

-Vi har et kerneprodukt, der rækker ind i fremtiden. Det er bæredygtigt, fordi vi har tænkt langsigtet i valget af materialer, energieffektivitet og pladsudnyttelse under transport. Vi har valgt kun at bruge mahogni, fordi det er rigt på olie, der afviser fugt. Vi kunne også have brugt aluminium, men det leder kulde. Man skal tænke i baner, der holder i mange år, hvorfor vi også fremover vil arbejde i komposit, forklarer Henrik Brunsø.

Ansvarlig brug af træ
Også i forhold til produktionslinjen har man tænkt helt ned i de små detaljer. Træet, som Lacuna anvender til sine produkter, kommer i én længde, så containeren, der fragter deres trævarer, er fyldt helt op.

Samtidig er produktionen tilpasset længden på træet, så der er mindst muligt spild. Alt sammen faktorer, der bidrager til virksomhedens forståelse af bæredygtighed.

Bæredygtighed har generelt været en væsentlig del af værdigrundlaget, siden Henrik Brunsø startede op for fire år siden. Virksomheden er bl.a. FSC-certificeret, og det bidrager til at signalere de miljøhensyn, der er en væsentlig del af virksomhedens måde at udvise ansvarlighed på i brugen af træ:

-Da vi arbejder i træ, så vægter vi FSC højt. Den primære grund til at vi valgte at blive FSC-certificeret var bæredygtigheden. Det var et vigtigt signal at sende fra starten. Men vi ville heller ikke risikere at støtte de skurke, der afbrænder skovområder og fælder skov ulovligt. Derfor blev vi også medlem af FSC Danmark, for det kæmper de imod. Vi vil gerne vise vores støtte til FSC og på den måde vise de etiske overvejelser, der er vigtige for os, slutter Lacuna-direktøren.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078