23948sdkhjf

Idealcombi vender minus til plus

Trods faldende omsætning er det lykkedes for den nordvestjyske vinduesproducent at vende 2008/09-underskuddet til et overskud på næsten 10 mio. kroner.
En priskonkurrence af ”hidtil usete dimensioner” har medført en omsætningsnedgang på knap 9 % hos Idealcombi i perioden 1. juli 2009 til 31. juni 2010.

Det fremgår af virksomhedens nyeste årsrapport, som er offentliggjort i denne uge.

Lavere omkostninger giver plus på bundlinjen
I faktiske tal er nettoomsætningen faldet fra 460,7 til 420,6 mio. kroner, og i et forsøg på at kompensere for udviklingen har ledelsen brugt store ressourcer på optimering af processer og udstyr.

Samtidig er der gennemført en lang række tiltag for at reducere de generelle omkostninger i virksomheden, og det kan aflæses på bundlinjen, hvor det er lykkedes at forbedre resultatet med mere end 15 mio. kroner.

Således er Idealcombi kommet ud af regnskabsåret 2009/10 med et plus på 9,9 mio. kroner mod et minus på 5,4 mio. kroner året før:

- Den økonomiske udvikling og resultatet af årets drift har været meget tilfredsstillende. Specielt set i lyset af den vigende omsætning og den skærpede konkurrence på pris kan det konkluderes, at selskabet med succes har reduceret de faste omkostninger, og samtidig, med en stigende effektivitet, skabt grundlaget for et fornuftigt resultat, skriver ledelsen i sin årsrapport.

Investeringer skaber grundlag for vækst
Investeringerne i produktionen omfatter bl.a. nye, højt automatiserede produktionsanlæg til montage og glasning af virksomhedens ”Frame”- og ”Natura”-produkter:

- Projektet har været særdeles kompliceret at gennemføre, og efter næsten 1½ års forsinkelse fra leverandørens side er selskabet nu inde i en optimeringsfase, hvor vi måned efter måned oplever en stigende stabilitet, lyder det fra Idealcombi, der forventer, at projektet kan afsluttes endeligt i det nye regnskabsår og herefter bidrage positivt til resultatudviklingen.

Desuden har virksomheden i 2009/10 færdigudviklet sit nye vinduessystem, ”Futura+”, som blev sendt på markedet i august måned. Forventningen er, at dette vil bidrage væsentligt til omsætningen i de kommende år.

FSC-certificering og nyt overskud i 2011
I regnskabsåret 2010/11, der blev indledt den 1. juli, ser Idealcombi relativt positivt på mulighederne.

Efter to år med faldende omsætning forventer ledelsen nu en svag stigning, og det giver samtidig forventninger om, at man om et års tid kan præsentere et nyt overskud på niveau med 2009/10-resultatet.

Herudover forventes 2010/11 at blive året, hvor Idealcombi bliver FSC-certificeret. De indledende skridt er allerede taget, og certifikatet ventes i hus i løbet af andet halvår 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094