23948sdkhjf

Ny eksporthjælp til SMV’erne

Et nyt værktøj har set dagens lys. Navnet er ”SMV-garanti” og tilbyder kredit til de små og mellemstore virksomheder.
Landets mindre og mellemstore virksomheder får nu mulighed for, via deres bank, at opnå kredit med en statslig garanti i ryggen. Det skriver Børsen.

Konceptet hedder ”SMV-garanti” og er udviklet i samarbejde mellem en række banker og det statslige Eksport Kredit Fonden (EKF):

- Den økonomiske krise har gjort det sværere for små og mellemstore virksomheder at få kredit i banker til deres udenlandske kunder. EKF har stor fokus på at hjælpe disse virksomheder. Vi håber, at garantien kan hjælpe små og mellemstore virksomheder til at få mere gang i eksporten, siger EKF’s direktør Anette Eberhard til avisen.

Sikkerhed til bankerne
Konkret tilbyder EKF SMV-garanti for ordrer på op til 25 mio. kroner. Bankerne kan selv behandle ansøgninger på op til 5 mio. kroner, og ifølge Børsen lover EKF korte svartider på alle andre ansøgninger.

- Garantien giver bankerne 100 % sikkerhed for betalingerne fra udlandet, så danske eksportvirksomheder kan få pengene, når de leverer varerne til de udenlandske kunder. Dermed er virksomhederne sikret penge til den daglige drift og arbejdet med eksportordrer, uddyber Anette Eberhard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078