23948sdkhjf

Store entreprenører bedst igennem krisen

Deloitte har analyseret regnskaberne fra 325 danske entreprenørselskaber, og tendensen er tydelig: De små og mellemstore er mest presset af finanskrisen.
Mens mange mindre byggevirksomheder har haft det svært under finanskrisen, er de største entreprenører kommet flot gennem krisen. Det viser en ny analyse fra Deloitte.

Billedet er markant forandret i forhold til sidste år. Dengang var det de mellemstore entreprenører, som klarede sig bedst:

- De største har tilsyneladende været bedre til at tilpasse deres omkostninger under finanskrisen. Samtidig har de største entreprenører større projekter, der tager længere tid, lige som branchens største typisk har en bedre markedsposition i det offentlige byggeri, som ikke er helt så konjunkturfølsomt, forklarer partner Jacob Nørmark fra Deloittes markedsgruppe Real Estate.

Flere konkurser i sigte
Analysen peger endvidere på, at byggeaktiviteten i 2011 i bedste fald vil komme til at ligge på niveau med 2010.

Det tegner derfor til endnu et år med problemer for de små og mellemstore byggefirmaer, og Jacob Nørmark råder derfor de mest pressede virksomheder til at slå til, hvis de får mulighed for et salg eller en fusion:

- Byggebranchen er præget af meget lave indtrængningsbarrierer, og det er kun i begrænset omfang, at byggefirmaerne navn og brand tillægges værdi. Derfor må man fortsat forvente et højt antal konkurser. De bedste virksomheder får simpelthen ikke en stor nok gevinst ved at købe en skrantende konkurrent op, vurderer han.

I 2009 kom mere end hver tredje af de små entreprenører med under 50 ansatte ud med underskud
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094