23948sdkhjf

Energi-0 boliger i Høje-Taastrup

Lejerbo og Vilhelm Lauritzen Arkitekter er klar med et fælles boligprojekt, der skal bidrage til Høje-Taastrup Kommunes ambitiøse klimastrategi.
Som klimakommune skal Høje-Taastrup reducere CO2-udledningen med 2 % om året i perioden 2009-2013.

Og som led i arbejdet igangsætter kommunen nu opførelsen af seks energineutrale boliger til handicappede:

- Vi har behov for at fremtidssikre vores boliger, så de både lever op til kravene fra familier med handicappede medlemmer og til fremtidige krav til energiforbrug. Derfor har vi valgt at starte dette projekt, fortæller borgmester Michael Ziegler.

Lejerbo er bygherre på projektet, mens Høje-Taastrup Kommune skal sikre, at boligerne opfylder brugernes behov i forhold til en handicapvenlig bolig.

Imødekommer krav fra brugerne
Hos Lejerbo, der i forvejen administrerer over 600 almene boliger i Høje-Taastrup, ser man projektet som et eksempel på, at man sagtens bygge energineutrale huse, der kan imødekomme selv helt specielle krav:

- Det er vigtigt, at energi-aspektet ikke bliver en hæmsko for at kunne bygge billige og tidssvarende boliger. Vi har tidligere set forsøgsbyggeri, som har været alt for dyrt for almindelige mennesker. Med disse Energi-0 boliger kan kommunen tilpasse projektet de konkrete behov, uden at udgifterne bliver alt for høje, forklarer udviklings- og byggechef i Lejerbo, Ulrik Steen Jensen.

Helt konkret bliver der med første fase bygget seks handicapvenlige boliger på Parkvej, der modsvarer det aktuelle behov i Høje-Taastrup Kommune for boliger af denne type.

Boligerne bliver energineutrale ved hjælp af en blanding af solceller, forbedret isolering samt et centralt ventilationssystem, der genbruger varmen.

Byggeriet går i gang til april, og boligerne forventes at stå færdige i slutningen af 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094