23948sdkhjf

Spaden i jorden ved Carlsbergs ikoniske elefanter

B. Nygaard Sørensen har taget hul på sit andet byggeri i Carlsberg Byen.

Både byggefolk og kommende beboere havde trodset kulden for at være med, da første spadestik til Theodora Hus med 58 lejligheder blev taget torsdag i Carlsberg Byen.

Huset opføres i ’hjertet’ af Carlsberg Byen ved Elefantporten og Bryggernes Plads – helt op ad det gamle bryggeris ikoniske elefanter.

Theodora Hus er det andet projekt, som B. Nygaard Sørensen A/S (BNS) opfører i Carlsberg Byen.

- Fra BNS er vi både lidt stolte over og meget glade for at have fået muligheden for at være en del af den byudvikling, som sker i disse år i Carlsberg Byen, siger afdelingschef Hans Erik Jensen.

Selv om spaden først lige er stukket i jorden, har BNS været involveret i projektet gennem længere tid, idet Carlsberg Byen arbejder med en udbudsform, hvor alle parter inddrages tidligt i processen. Ifølge Hans Erik Jensen er det en succes:

- Den form for tidlig inddragelse af alle parter giver en fælles forståelse og respekt for hinandens roller. Det sikrer ejerskab gennem hel processen. Det gør, at man har en løbende og ærlig dialog om projektet. Og det er en dialog, som vi fra BNS gør meget for at fastholde, og være en aktiv del af i hverdagen, på alle vores byggerier, siger han.

Arkitektfirmaet Adept har tegnet Theodora Hus i samarbejde med Werk og Norconsult. Der er tale om et karrébyggeri bestående af tre længer nybyggeri, som bygges sammen med den fredede gærbygning på nabogrunden. De 58 boliger varierer i størrelse fra 57 til 183 kvadratmeter. For nylig åbnede salget, og i løbet af den første dag blev 40 af lejlighederne reserveret.

Projektet omfatter yderligere en etape 2, hvor den fredede gærbygning efter planen skal ombygges og udvides med en ny tagetage og en tilbygning på bagsiden, væk fra Bryggernes Plads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094