23948sdkhjf

Sønderborg Lufthavn har store byggeplaner

Investeringer for 343 mio. kroner er på tegnebrættet frem mod 2026.

Infrastruktur og transport er udpeget som ét af de områder, der skal skabe vækst og udvikling i Sønderborg, og onsdag godkendte kommunens økonomiudvalg den forretningsplan, der kan bane vej for en udvidelse af Sønderborg Lufthavn.

- Vores virksomheder kan ikke leve uden en lufthavn, og derfor er vi også klar til at investere. Hele Sønderjylland er afhængig af, at vi i fremtiden har hurtige og direkte forbindelser, dels til København, men også ud i verden, siger borgmester Erik Lauritzen til TV Syd.

To faser
Investeringsplanen, der er todelt, er samlet set estimeret til 343 mio. kroner og løber frem til 2026. I fase 1 skal der blandt andet bygges en ny terminal og investeres i nye flystandpladser og nye parkeringsfaciliteter. I fase 2 skal der investeres i udstyr og driftsmateriel, en udvidelse af landingsbanen og erhvervsområdet, en udbygning af terminalen samt en udvidelse af parkeringsfaciliteterne.

Håbet er at komme i gang med udvidelserne i 2019. Inden da skal finansieringen på plads, og her håber borgmesteren på hjælp udefra:

- Hvis man vil noget med et Danmark i balance og udvikling af hele Danmark, bør der være noget hjælp at hente fra København til udvikling af de mindre lufthavne. Så det håber jeg på opbakning til, siger Erik Lauritzen til TV Syd.

Sønderborg Lufthavn betjener årligt 70.000 passagerer, og målet er at nå 300.000 inden 2022. Lykkes det ikke, vil investeringerne i fase 2 ikke blive gennemført. De to faser er estimeret til henholdsvis 188 og 160 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109