23948sdkhjf

Vinduesfabrik vil blive i familien

Idealcombi har siden 1973 været et familieforetagende, og det er der ikke planer om at ændre på – trods adskillige henvendelser fra interesserede købere de senere år.
Siden etableringen for snart 40 år siden er Idealcombi vokset støt. Vinduesfabrikken fra Hurup i Thy beskæftiger i dag omtrent 430 medarbejdere, og omsætningen endte i det seneste regnskabsår på lidt over 420 mio. kroner.

Ifølge dagbladet Børsen har grundlæggerne Bent og Henning Søgaard fået mange henvendelser fra interesserede købere, men de to brødre er ikke interesserede i at sælge:

- Målsætningen er at forblive en familievirksomhed. Det tror vi, der er en styrke i, siger Bent Søgaard til avisen.

Han pointerer, at nærheden og evnen til at træffe hurtige beslutninger vil gå tabt, hvis en stor kapitalfond skal sidde ved bordenden.

Sønner køres i stilling
Idealcombi har indledt et generationsskifte, hvor de to grundlæggeres sønner, Mikael og Martin Søgaard, står på spring til at føre familieforetagendet videre. De er begge i 30’erne:

- Hver af vores sønner ejer 20 % af virksomheden, og der er indledt et glidende generationsskifte, oplyser Bent Søgaard, som ser lyst på de fremtidige muligheder i det nordvestjyske:

- Priserne er voldsomt under pres, men vi bliver stillet bedre med tiden, når vores investeringer i effektivitet for alvor viser effekt. Det vil bidrage væsentligt til bundlinjen fremadrettet. Omsætning er ikke et mål i sig selv. Vi har fokus på at skabe en sund og stærk forretning, fastslår direktøren.

Idealcombi offentliggjorde i denne uge sit 2009/10-regnskab. Læs mere i artiklen ” Idealcombi vender minus til plus ”.

Vidste du at...?
Idealcombi i 1980'erne hed Ideal Vinduet A/S. Det nuværende navn kom til i 1999, da selskabet fusionerede med CombiFrame A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096