23948sdkhjf

11 millioner kroner til ny varmepumpe-ordning

Se hvem der skal stå for udrulningen af varmepumper for 11 millioner kroner.

For at sparke gang i markedet for varmepumper på abonnement i virksomheder bliver der nu givet 11 mio. kr. til en ny ordning på området.

- Vi har lige kørt en kampagne med varmepumper på abonnement i private husstande, og nu gentager vi successen i virksomheder. Tre installatører er valgt, og jeg håber, at denne nye ordning kan få rigtig mange danske virksomheder til at genoverveje deres primære varmekilde – i mange tilfælde kunne den lige så godt være mere grøn og klimavenlig, siger Lars Chr. Lilleholt.

Grisestalde & værksteder
De tre installatørvirksomheder, som har fået tilsagn om tilskud til at udrulle varmepumper til cirka 375 virksomheder er Ewii Productions, OK og SustainSolutions.

De tre virksomheder har altså nu 11 millioner at gøre godt med, når der nu skal sættes ind over for virksomheder, det være sig udlejningsejendomme og erhvervsvirksomheder, der bruger varme til proces og bygningsopvarmning. Det kan være grisestalde, fabrikker og værksteder med lokaler der kræver opvarmning.

I alt viste seks installatør-virksomheder interesse for puljen.

Der bliver kun givet tilskud i en begrænset periode, så leverandørerne kan opbygge en portefølje af anlæg og få erfaring og viden med konceptet, så det kan videreføres på længere sigt uden tilskud.

En deludmøntning af den grønne pulje

Midlerne til ordningen er en deludmøntning af den grønne pulje, som blev aftalt i forbindelse med PSO-aftalen fra 2016. Her besluttede Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti at afsætte midler til en grøn klimapulje.

Puljen er målrettet initiativer, der fremmer den grønne omstilling på en hensigtsmæssig måde, herunder særligt initiativer, som kan bidrage til at opfylde Danmarks 2030-mål.

Puljen består af i alt 375 mio. kr. fordelt med 50 mio. kr. i 2017 og 2018, 100 mio. kr. i 2019 og 175 mio. kr. i 2020

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109