23948sdkhjf

Protan leverer tagdækning til OL-byggeri

Byggeleverandøren, der bl.a. har afdeling i Skanderborg, har fået til opgave at levere bæredygtig tagfolie til den arena, som skal huse håndboldkampene under OL i London.
London er i fuld gang med forberedelserne til De Olympiske Lege i 2012, og blandt de mange nye byggeprojekter er en ny håndboldarena med plads til 7.000 tilskuere.

Byggeriet, der er tegnet engelske Make Architects og australske PTW, får skandinavisk aftryk, idet norske Protan har sikret sig ordren på tagdækning til arenaen.

Byggeriet er bl.a. kendetegnet ved sin specielle tagkonstruktion, hvor cirka 100 kupler skal forsyne arenaen med naturligt lys.

OL-By markerer internationale strømninger
Sales Manager Claus Deichgræber fra Protans danske afdeling i Skanderborg fortæller, at det er virksomhedens kerneprodukt, tagfolie, der skal produceres og leveres til OL-arenaen.

Produktet, der bl.a. også er anvendt til byggeriet af Parken i København, er yderst CO2-venligt og monteres uden brug af åben ild; både som øverste lag og som membran under fx et grønt tag:

- Arenaen i London er særdeles interessant – også for Protan i Danmark. OL-Byen er med til at markere de nyeste internationale strømninger i arkitektur og materialevalg. Det er derfor en stor glæde, at valget netop blev tagdækning med Protan´s bæredygtige tagfolie, siger Claus Deichgræber.

’Grønne’ beslutninger har signalværdi
I Danmark er Protan netop nu involveret i byggeriet af Tjørring Skole, hvor virksomheden har leveret ca. 5.000 m² rodfast folie som underlag til et sedumtag.

CV’et tæller desuden bl.a. leverancer til DR-Byen på Amager, boligbyggeriet ”Bølgen” i Vejle og senest Middelfart Sparekasse, lufthavnsterminalen ”Cph Go” i Kastrup samt kunstmuseet ”Heart” i Herning.

Trods krisen er det således lykkedes at få foden inden for på flere spændende byggerier, og ifølge Claus Deichgræber hænger det bl.a. sammen med Protans miljømæssige profil:

- Bygherrer og arkitekter har fået øjnene op for, at der ikke kun er miljømæssige gevinster at hente. Ansvarlige beslutninger giver en klar signalværdi for branding af virksomheden; både i markedet og i egen organisation. Det er et helt centralt aspekt, og det vil vi se mere til i de kommende år, spår han.

Om Protan
Protan-koncernen beskæftiger 750 ansatte fordelt på fabrikker i Norge, Sverige og Polen samt salgskontorer i mange lande; herunder altså Skanderborg i Danmark.

Produkterne afsættes til førende tagelement-fabrikker samt et landsdækkende net af autoriserede tag-entreprenører; herunder til Skantag, som i øvrigt er ejet af Protan.

Sortimentet består af miljøvenlige tagfolier, membraner og tekniske tekstiler. Produkterne kan anvendes i såvel nybyg som renovering og på enhver form for tagflade – både frilagt, men også indbygget i konstruktionen som membran under fx grønne tage og tagterrasser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078