23948sdkhjf

Aarsleff skal bygge nyt naturhistorisk museum

Aarsleff vinder hovedentreprisen foran MT Højgaard og et konsortium med Pihl & Søn

Bygningsstyrelsen har efter udbud med forhandling netop tildelt hovedentreprisen til byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum til Per Aarsleff A/S.

Valget er truffet efter en prækvalifikationsrunde og udbud med forhandling med de tre prækvalificerede entreprenørvirksomheder, der ud over Aarsleff tæller MT Højgaard og et konsoritum med Pihl & Søn, LM Byg og MJ Eriksson.

Herefter starter en fase med projektoptimering og samprojektering. Formålet er at koordinere løsningsforslagene fra Per Aarsleff A/S med rådgiverteamets hovedpro-jekt. Samtidig skal entreprenørens konkrete produktvalg indarbejdes i det samlede projektmateriale.

Byggeriet er støttet af Villum Fonden, Det Obelske Familiefond, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Herudover bidrager Københavns Universitet og staten til finansieringen. Det samlede budget er på knap én mia. kroner.

Dialog og forhandling har sikret bedre byggeri
Formålet med udbud med forhandling var at give entreprenører såvel som bygherre muligheden for at afklare misforståelser, fjerne usikkerheder og minimere risikoele-menter i projekterne. Ligeledes fik tilbudsgiverne en mulighed for at forbedre deres tilbud, inden afgivelse af sidste og bedste tilbud.

Samtidig kunne optimeringspoten-tialer, bygbarhed og tekniske løsninger blive drøftet. Tilbudsgiver fik ligeledes lejlighed til at pege på eventuelle forhold i udbudsmaterialet, som de fandt uhensigtsmæssige, skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095