23948sdkhjf

Nedskæringer kan bremse stort nybyggeri

Onsdag skal University College Nordjylland (UCN) efter planen udpege vinderen af et storstilet byggeprojekt. Det kan dog ende med, at byggeriet bliver opgivet.
Besparelser i finansloven betyder, at UCN’s bevillinger reduceres så meget, at der muligvis ikke er penge til at dække de fremtidige udgifter, som byggeriet medfører.

- I løbet af efteråret er de økonomiske forudsætninger for byggeprojektet ændret væsentligt, siger Michael Johansson, prorektor fra UCN og formand for byggeriets bedømmelsesudvalg, til Nordjyske.

Helgarderer sig
Allerede inden der er truffet en afgørelse om at opgive nybyggeriet eller ej, har UCN indhentet oplysninger om hvilke konsekvenser, et retsligt efterspil kan tænkes at have.

- Vores advokater vurderer, at de økonomiske forudsætninger for projektet er ændret så meget, at de vil være en lovlig begrundelse for at annullere udbuddet, siger Michael Johansson.

Intet besluttet endnu
UCN arbejder ligeledes på finde alternative løsninger på de lokalebehov, som opstår hvis byggeplanerne må udsættes. Michael Johansson understreger dog, at der endnu ikke er truffet en beslutning:

- Udvalget anbefaler ikke nogen af de to alternativer, for beslutningen om at bygge eller lade være afhænger i sidste instans af, hvor højt UCN vægter at få den nye bygning i forhold til de økonomiske ofre, slutter UCNs prorektor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079