23948sdkhjf

Christianshavn får længe ventet broforbindelse

Københavns Kommune har netop fået godkendt en ny bro over Christianshavns Kanal. Broforbindelsen ventes at stå færdig i 2013.
Naturklagenævnet har netop givet Københavns Kommune medhold i en sag om at bygge en ny bro over Christianshavns Kanal til glæde for cyklister og gående.

I foråret 2010 fik man afslag på at bygge broen, da Fredningsnævnet fandt arkitekternes forslag unødig stor og upraktisk.

Med det nye medhold i sagen kan Københavns Kommune nu arbejde videre med broforbindelsen. Det er ingeniører og arkitekter fra Flint & Neill Limited, Studio Bednarski Limited, Hardesty & Hanover International, LLC og Speirs & Major Associates, som står bag projektet:

- Jeg er rigtig glad for den afgørelse, naturklagenævnet har truffet. De nye broer over Inderhavnen og kanalerne binder byen sammen, så cyklister og fodgængere kan komme hurtigt fra Indre By til Christianshavn og Amager Strand, siger teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard.

Baggrund
I marts 2010 indledte 10 internationale rådgiverteams en konkurrence om at tegne nye broforbindelser med i alt fire broer mellem Havnegade, Christianshavn og Holmen i København.

Konkurrencen fandt sin afgørelse i august, hvor Flint & Neill m.fl. fik til opgave at designe den største bro, der kommer til at gå fra Nyhavn ved Havnegade over til Grønlandske Handels Plads på Christianshavn.

Totalrådgivningen på de tre mindre broer gik til Dietmar Feichtinger Architectes i samarbejde med WTM International Engineers.

Københavns Kommune har modtaget 200 mio. kroner inklusiv gavemoms til etablering af broerne fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078