23948sdkhjf

Aalborg-byggeri til 500 mio. kroner må opgives

Reducerede bevillinger betyder, at University College Nordjylland (UCN) er tvunget til at annullere et cirka 30.000 m² stort uddannelses-byggeri.
Med den nye finanslov kan UCN se frem til et reduceret økonomisk råderum, og det sætter nu en stopper for institutionens storstilede byggeplaner:

- Med en væsentlig reduktion i UCN’s bevillinger er det ikke forsvarligt at iværksætte et stort byggeri, der i mange år vil belaste institutionens drift og likviditet og dermed potentielt mulighederne for at levere uddannelser med høj kvalitet, siger bestyrelsesformand Ulla Astman.

Hun tilføjer, at bestyrelsen nu vil kigge sig om efter andre løsninger, der kan rumme den forventede vækst i antallet af studerende.

Ærgerligt at afvise spændende forslag
Det nye byggeri skulle efter planen have udgjort et bygningsfællesskab for UCN’s afdelinger for Teknologi, Business samt efter- og videreuddannelsesområdet.

Planen var, at bygningsfællesskabet skulle stå klar til indflytning sommeren 2013, og fire potentielle totalentreprenører havde afgivet bud i projektkonkurrencen, som skulle have fundet sin afgørelse i denne uge:

- Det er med stor ærgrelse, at vi må se bestyrelsen træffe denne beslutning. Den er dog samtidig den eneste mulige, da Finanslovsforliget ændrer grundlæggende ved mulighederne for at etablere et nybyggeri af denne dimension. Ærgrelsen skal specielt ses i lyset af, at vi har modtaget nogle rigtig kvalificerede tilbud og spændende konkurrenceforslag, siger prorektor Michael Johansson, der også har været formand for bedømmelsesudvalget.

Baggrund
Finanslovsforliget medfører et fald i UCNs bevillinger svarende til en reduktion i 2014 på ca. 40 mio. kroner i forhold til 2010 ved et uændret aktivitetsniveau (studentertal).

Samtidig er den generelle usikkerhed til de statslige bevillinger blevet øget, og det har nu fået UCN til at afbryde projektet.

Læs mere om buddene i artiklen " Fire entreprenører i spil til stort nybyggeri "
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079