23948sdkhjf
>

Første ja til Gellerup-plan

Brabrand Boligforening og Århus Byråd øjner mulighed for at gennemføre det ambitiøse byudviklingsprojekt i Gellerup. Første rundspørge blandt beboerne blev et stort ja.
70 pct. af bebeoerne i Toveshøj stemte for planen på et beboermøde i aftes.

- Vi har med dette ja vist, at vores beboerdemokrati er i stand til at træffe beslutninger, også når det gælder planer af en dimension som denne. Beboerne har dermed fået maksimal indflydelse på egne forhold, siger næstformand i Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen

Toveshøj udgør 624 af de i alt cirka 2.400 lejemål i den berørte bydel. Den resterende del hører til Gellerupparken, og her skal beboerne stemme om planen på et møde senere i dag.

Hvis også beboerne i Gellerupparken stemmer ja, kan Brabrand Boligforenings repræsentantskab og Århus Byråd endeligt godkende planen. Det vil ske primo 2011, hvorefter udmøntningen af helhedsplanens forskellige elementer kan gå i gang.

Læs også: Nye boliger til unge og familier i Aarhus

Der skal udarbejdes lokalplaner, hvilket forventes at vare op til 1 år. Derfor påbegyndes dannelse af ny infrastruktur, nedrivning og omdannelse af blokke, salg af motorvejsarealet og opførelse af fælleshuse først i foråret 2012.

Læs også: Renovering og nybyggeri: JCN Bolig får stor opgave i Gellerup

Planen finansieres med penge fra Landsbyggefonden, Brabrand Boligforening og Århus Kommune

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.157