23948sdkhjf

JJW Arkitekter vinder byparksopgave i Nykøbing F

JJW og Niras vinder med forslag, der bygger videre på eksisterende kvaliteter og binder byen sammen

Det blev JJW Arkitekters landskabsafdeling, der i tæt konkurrence med tre andre tegnestuer løb med sejren i Nykøbing Falster. Konkurrencen var udskrevet af Guldborgsund Kommune, der ønsker en plan for udviklingen af en ny sammenhængende bymidte. Ønsket er at løfte de eksisterende byrum og styrke de rummelige og æstetiske rammer for det gode byliv.

JJWs forslag roses i dommerbetænkningen netop for sin sammentænkning af Nykøbing Falsters forskellige funktioner:

"Forslaget rummer et stærkt hovedgreb hvor hele bymidten indtænkes som et samlet projekt og hvor de i konkurrenceprogrammet forskellige ønsker samtænkes i et helhedsgreb. Koblingen på både havnen, Vandmøllepladsen, Bibliotekshaven, Hallen og handelsstrøget skaber en sammenhængende bymidte som vurderes meget positivt og helt i tråde med både konkurrenceprogram og styregruppens mål for Nykøbing Falster bymidte.”

JJW Arkitekter glæder sig til at arbejde videre med realiseringen af projektet. Ole Hornbek, partner og kreativ direktør udtaler:

- Vores landskabsafdeling har arbejdet hårdt med projektet, der bygger videre på de mange kvaliteter historien har givet Nykøbing Falster gennem tiden. Vi er glade for at Guldborgsund Kommune har set, hvordan vi med forslaget kan binde byen tættere sammen, og skabe et smukt og attraktivt byrum for både borgere og besøgende.

Konkurrenceforslaget skal nu kvalificeres yderligere, før det endelige arbejde sættes i gang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095