23948sdkhjf

A. Enggaard skal bygge nyt for Udlændingestyrelsen

Bygningsstyrelsen har valgt at tildele OPP-projektet for opførelsen af Udlændingestyrelsens nye lokaler i Næstved til A. Enggaard A/S. De skal sammen med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S stå for OPP-projektet og den efterfølgende drift, vedligehold og rengøring i en 20-årig periode.

I forbindelse med regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser skal Udlændingestyrelsen flytte til Næstved. Da der ikke er ledige egnede lokaler i byen, er det besluttet at gennemføre et nybyggeri til Udlændingestyrelsen på den såkaldte posthusgrund tæt på Næstved Station.

Byggeriet bliver ca. 9.900 m2 stort og består af tre forskudte atriumhuse på op til fem etager. Bygningen til Udlændingestyrelsen vil blandt andet rumme et stort borgerservicecenter. I alt etableres kontorarbejdspladser til i alt ca. 375 medarbejdere.

Der er stort fokus i projektet på at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med balance mellem videndeling og faglig fordybelse med både storrumskontorer og flexrum med mulighed for stillearbejdspladser.

Bygningen tilpasses det eksisterende byrum, hvor indgangen til borgerservice åbner sig mod banegårdspladsen og loftshøje vinduespartier giver en tæt kontakt med omgivelserne. Der etableres også en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen placeres ud til det grønne område ved Munkebakken.

På nuværende tidspunkt forventes Udlændingestyrelsen at kunne ibrugtage projektet i foråret 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095