23948sdkhjf

Århus fik sit ”ja” til Gellerup-planen

Torsdag godkendte beboerne i Gellerupparken helhedsplanen for området. Sammen med onsdagens "ja" i Toveshøj baner det nu vej for investering til op mod 1 mia. kroner.
Med 454 stemmer for og 249 imod blev det et overbevisende ja fra beboerne i Gellerupparken til helhedsplanen for omdannelsen af den århusianske bydel:

- Det er en historisk dag for Brabrand Boligforening. Aldrig før er der igangsat sat en så omfattende plan, som vi ser her med helhedsplanen, siger næstformand i Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen.

Beboerne på Toveshøj stemte onsdag om helhedsplanen. Her sagde 111 ja og 45 nej.

Det indeholder planen
Med helhedsplanen kan beboerne se frem til en ny infrastruktur, herunder en bygade med butikker gennem området.

Tre boligblokke rives ned for at give plads til 1.000 nye arbejdspladser. Én boligblok skal sælges, mens tre blokke omdannes til henholdsvis ungdoms- og ældreboliger.

Toveshøj får desuden et nyt aktivitets-/sundhedshus, og i Gellerupparken opføres et stort fælleshus til 300 gæster.

Motorvejsarealet ud mod ringvejen sælges til erhvervsbyggeri og boliger, og indtægterne herfra skal være med til at finansiere istandsættelse af lejlighederne indvendigt. På hjørnet af Edwin Rahrsvej og ringvejen opføres et markant højhus. Med et ja sikres endvidere, at plangrundlaget er i orden for opførelse af en moske i området:

- Der er store sociale problemer i Gellerup-området for eksempel arbejdsløshed, lav indkomst og mange unge, der ikke får en uddannelse. Med et ”ja” til helhedsplanen får vi alle en chance for at give det her boligområde en god fremtid, siger Keld Albrechtsen.

Baggrund
Helhedsplanen blev oprindeligt vedtaget i december 2007. Efter en arkitektkonkurrence, udarbejdelse af dispositionsplan og en offentlig høringsrunde blev planen til en egentlig politisk aftale i november i år mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune.

Med beboernes godkendelse skal Brabrand Boligforenings repræsentantskab og Århus Byråd nu endeligt godkende planen. Det vil ske primo 2011, hvorefter udmøntningen af helhedsplanens forskellige elementer kan gå i gang.

Der skal udarbejdes lokalplaner, hvilket forventes at vare op til et år. Først i foråret 2012 vil det således kunne lade sig gøre at gå i gang med planens fase 2, der bl.a. rummer ny infrastruktur, nedrivning og omdannelse af blokke, salg af motorvejsareal og byggeri af fælleshuse.

Planen finansieres med penge fra Landsbyggefonden, Brabrand Boligforening og Århus Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079